Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Înregistrări explozive cu șefa DNA. Laura Codruţa Kovesi îi cere unui procuror să ajungă premier

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, e protagonista unor înregistrări surprinzătoare. Trei fragmente audio ajunse în posesia mass-media sugerează că ar interveni în dosare şi că şi-ar presa procurorii din subordine.

de Redactia Observator

la 19.06.2017 , 21:21

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, e protagonista unor înregistrări surprinzătoare. Trei fragmente audio ajunse în posesia mass-media sugerează că ar interveni în dosare şi că şi-ar presa procurorii din subordine.

"Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să decapitaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnu' premier care a semnat contractele alea."

Vocea care ar dicta unui procuror cum "să ajungă la premier" ar fi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Vezi și

Potrivit înregistrărilor, Kovesi le-ar mai cere procurorilor din subordine să facă mai multe anchete, pentru a demonstra că nu le-a dispărut curajul. Dar, în acelaşi timp, să rezolve şi dosarele mai vechi, uitate în sertare, unele chiar şi de 8 ani.

Înregistrările ar mai arăta că şefa DNA nu ar ţine cont nici de deciziile Curţii Constituţionale.

Şefa DNA a refuzat să facă orice fel de comentariu referitor la aceste înregistrări.

Nici adjunctul DNA, procurorul Marius Iacob nu a vrut să comenteze scandalul în care este implicată Laura Codruţa Kovesi.

Departament care, după câteva ore a transmis un comunicat în care se admite că vocea este a şefei DNA, iar declaraţiile ar fi fost făcute în două şedinţe care au avut loc la sfârşitul lunii martie. Însă înregistrările ar conţine şi fragmente care nu îi aparţin, aşa că cere Parchetului General să stabilească autenticitatea materialului audio.

Între timp, doi dintre liderii PSD au fost chemaţi la sediul DNA. Unul dintre ei este Adrian Ţuţuianu, şeful comisiei care controlează activitatea SRI şi membru în comisia care ar fi trebuit să o întrebe pe Laura Codruţa Koveşi despre prezenţa ei în casa lui Gabriel Oprea din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea şi numărul doi din PSD, Niculae Bădălău, a venit şi el la DNA ca martor într-un dosar de corupţie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Înregistrări explozive cu șefa DNA. Laura Codruţa Kovesi îi cere unui procuror să ajungă premier