Antena Meniu Search
x

Cele mai cautate scoli pentru inscrierea in clasa zero

Parintii au reusit sa inscrie mai multi copii decat are Ministerul Educatiei in acte. Pentru parintii care si-ar fi dorit sa-si dea copiii in clasa intai, nu in clasa zero, calculele au dat cu virgula.

Vezi și

Parintii au asteptat pana dupa-amiaza sa afle daca cererile lor au fost aprobate sau nu.

Cele mai cautate scoli din tara au fost Liceul "Dante Alighieri" si Scoala Nr. 195 din Bucuresti. Pe locul trei in topul concuretei este un colegiu din Craiova, urmat de doua scoli din Iasi. Aici au fost mai multi copii decat locuri. Dar, intr-un final, parintii au respirat usurati: " Avem judete in care procentul de solutionare a cererilor este de 100% si avem judete in care procentul este sub 100%, a precizat ministrul Remus Pricopie.

Acesta considera ca inscrierile au mers foarte bine. Nu aceeasi parere au unii parinti care si-ar fi dorit sa-si dea copiii in clasa intai, nu in clasa zero.

Totusi, ministrul Educatiei e multumit ca aproape toti parintii au respectat regulamentul si si-au inscris copiii la scoala de langa casa. “Constatam ca avem 83,4% din total cereri depuse la scoala de circumscriptie si avem 16,6% dintre cereri depuse pentru alta scoala decat scoala de ircumscriptie”, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul nu a stiut sa precizeze si cati parinti au fentat inscrierile cu ajutorul vizelor de flotant. Perfect legal, de altfel.

Doar 700 de parinti ar mai trebui sa mearga din nou la scoli si sa isi depuna dosarul, in cea de-a doua rtapa de inscrieri, care va avea loc intre 8 si 12 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cele mai cautate scoli pentru inscrierea in clasa zero