Antena Meniu Search
x

Video IntenCity 2023. Pregătirile sunt în toi la Craiova: angajaţii de la spaţii verzi lucrează de zor ca să mute gazonul de pe Oblemenco în parcuri

Mai puţin de o lună a mai rămas până la festivalul cu care Craiova vrea să rupă gura târgului şi să convingă zeci de mii de turişti să viziteze Bănia, iar pregătirile pentru IntenCity sunt în toi. Şi anul acesta, spectacolul se ţine pe stadionul Ion Oblemenco, una dintre cele mai moderne arene din ţară. Ca să nu piardă gazonul pe care oricum a cheltuit o avere, autorităţile au decis să... îl mute în parcuri. Vor pune altul pe stadion după festival, la timp pentru începerea campionatului naţional. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.06.2023, 11:50

Vezi și

Pregătirile pentru festivalul IntenCity au ajuns la faza... feliatului gazonului de pe Oblemenco, cu drujbele. Angajaţii de la spaţii verzi lucrează de zor pentru a "degaja terenul" ca să aibă unde monta podeaua pe care vor dansa spectatorii şi scena imensă. 

Cristina Oprea, reporter Observator: 22 de zile ne despart de startul ediției de anul acesta a festivalului IntenCity iar, pe lângă spectacolul de aici, de pe stadionul Ion Oblemenco, craiovenii mai au un câștig. Vor avea parte de pe acum de plimbări ca un răsfăț. În acest parc, gazonul este la standarde FIFA și UEFA. Atâta doar că trebuie lăsat să se adapteze două săptămâni.

Reporter: Vă place parcul?

Localnică: Foarte mult! Mie îmi place foarte mult, să ştiţi. Mă bucur.

Pe acelaşi subiect

Localnică: E frumos. Au unde să se joace copiii. 

Orașul plătește o avere pentru întreținerea gazonului

Lucrările sunt supervizate îndeaproape chiar de șeful de la spații verzi. Speră și el ca oamenii să aibă răbdare până covorul verde prinde rădăcini. Mai ales ca orașul pune la bătaie o avere pentru întreținerea  și înlocuirea gazonului - aproape 20 de milioane de euro, cât valorează contractul cadru, semnat  in vara anului trecut, pe 4 ani. Numai îngrijirea covorului verde costă 32 de mii de euro, lunar.

Marina Andronache, purtător de cuvânt primărie: Ne bucurăm că putem să facem această economie şi să reutilizăm un gazon de bună calitate în altă parte unde oricum era nevoie şi s-ar fi făcut alte cheltuieli. 

După închiderea festivalului, firma tocmită de primărie are mai puţin de două săptămâni să monteze noua suprafaţă de joc. 

Marina Andronache, purtător de cuvânt primărie: Unul dintre motivele pentru care s-a ales data festivalului la sfârşitul lunii iunie, începutul lunii iulie este pentru ca atunci când începe campionatul de fotbal echipele să joace pe teren propriu şi astfel la 16 iulie echipele vor fi aici pe stadionul din Craiova. 

6 milioane de euro costă ediția de anul acesta a festivalului IntenCity

Aproape 6 milioane de euro costă ediția de anul acesta a festivalului IntenCity. Cap de afiș este Enrique Iglesias, iar line-up ul este completat de DJ Tiesto şi Godz of Rock. 

Antoniu Zamfir, director opera română Craiova: Noi ne aşteptăm, ca şi anul trecut, pe seara de duminică să avem casă închisă, să avem full atât stadionul, cât şi sala polivalentă. În ceea ce priveşte abonamentele VIP, anul acesta sunt aceste abonamente VIP, ele sunt deja epuizate cred, în câteva zile o să anunţăm casă închisă. 

Potrivit organizatorilor, la prima ediţie a Intencity, biletele vândute au acoperit puţin peste 10% din costurile de organizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » IntenCity 2023. Pregătirile sunt în toi la Craiova: angajaţii de la spaţii verzi lucrează de zor ca să mute gazonul de pe Oblemenco în parcuri