Antena Meniu Search
x

Inundatii puternice in judetul Bacau

Zeci de locuinte, gospodarii si subsoluri de spitale din judetul Bacau, inclusiv apartamente de la demisolul unui bloc, au fost inundate in urma unor ploi torentiale

Potrivit situatiei centralizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, cantitatile mari de precipitatii cazute intr-un interval scurt de timp au dus la inundarea a trei apartamente situate la demisolul unui bloc de locuinte, precum si a doua case, o curte si un beci, toate situate in municipiul Bacau, anunta Mediafax. Totodata, au fost inundate subsolul tehnic al lifturilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, sala cazanelor de la Penitenciarul Bacau precum si subsolurile a doua blocuri din acelasi oras. Astfel, peste 75 de pompieri militari si civili au intervenit ore intregi pentru evacuarea apei.

In ceea ce priveste municipiul Onesti, inundatiile au afectat subsolurile Catedralei Ortodoxe si Spitalului Municipal Onesti, trei curti, doua gospodarii si un beci de pe mai multe strazi din oras. O alta localitate afectata este si comuna Gura Vaii, unde au fost inundate sase gospodarii si patru locuinte, iar in satul Filipesti au fost acoperite cu apa cinci curti.

"Pentru evacuarea apei din apartamentele, casele, gospodariile si subsolurile inundate, au fost angrenate forte importante, respectiv peste 60 de pompieri, 12 autospeciale de interventie si opt motopompe si electropompe. Intr-una din localitatile afectate, s-a primit sprijinul a 15 voluntari, iar in alt sat s-a intervenit cu trei buldoexcavatoare si o autobasculanta pentru inlaturarea aluviunilor angrenate de torentele de apa", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

De asemenea, opt localitati din judetul Bacau au ramas fara energie electrica, doi stalpi fiind rupti de rafalele puternice de vant.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Inundatii puternice in judetul Bacau