Antena Meniu Search
x

Învățământ lăsat în urmă pentru cei 7000 de copii din localitatea Florești, județul Cluj

Paradox în cea mai mare comună din România. Localitatea Floreşti din judeţul Cluj s-a dezvoltat incredibil de repede în ultimii ani. S-au ridicat case şi blocuri pentru cei aproximativ 60 de mii de oameni, care stau acolo.

Vezi și

Paradox în cea mai mare comună din România. Localitatea Floreşti din judeţul Cluj s-a dezvoltat incredibil de repede în ultimii ani. S-au ridicat case şi blocuri pentru cei aproximativ 60 de mii de oameni, care stau acolo. Dar învăţământul a fost lăsat în urmă. Pentru cei 7000 de copii există doar o singură şcoală şi nicio creşă.

De la un an la altul e nevoie tot mai mare de o nouă şcoală în comuna Floreşti. La singura unitate de învăţământ, doar la preşcolari, a fost nevoie de şapte clase anul acesta.

Clasele de elevi sunt repartizate în patru clădiri, iar elevii învaţă în două schimburi. A fost singura soluţie prin care la şcoală s-au putut înscrie aproape 1300 de copi. În condiţiile în care în localitate sunt aproximativ 7000. 

Părinţii din Floreşti sperau să-şi poată aduce copiii din această toamnă la noua şcoală din localitate. Lucrările nu au fost însă finalizate la timp şi mulţi dintre ei au fost nevoiţi să-şi facă flotant de Cluj ca să-şi poată trimite copiii la şcolile de acolo. Între timp, pe şantierul noii unităţi de învăţământ nu e nici urmă de muncitori. 

Aşa că mulţi părinţi fac zilnic naveta până la şcolile din Cluj-Napoca. Deocamdată nu se ştie când va fi dată în folosinţă noua şcoală, dar Primăria a angajat un avocat pentru a încerca să rezolve situaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Învățământ lăsat în urmă pentru cei 7000 de copii din localitatea Florești, județul Cluj