Antena Meniu Search
x

S-a inventat dispozitivul de hrănit animale de la distanţă

Din clipa în care şi-a luat un animal de companie, orice om e nevoit să-şi modifice programul! Nu mai poate veni şi pleca de acasă atunci când vrea, iar vacanţele devin, dintr-o dată, o problemă. Patru studenţi de la o facultate din Cluj au creeat o aplicaţie destinată animalelor care rămân acasă.

De Redactia Observator la 27.05.2019, 18:53
Vezi și

Din clipa în care şi-a luat un animal de companie, orice om e nevoit să-şi modifice programul! Nu mai poate veni şi pleca de acasă atunci când vrea, iar vacanţele devin, dintr-o dată, o problemă. Însă patru studenţi de la Facultatea de Automatică din Cluj-Napoca au creeat o aplicaţie destinată câinilor şi pisicilor care rămân acasă. Cu ajutorul ei, animalele pot fi hrănite ori de câte ori este nevoie, chiar dacă stăpânii se află la sute de kilometri distanţă.

Utilizatorul are posibilitatea de a-şi alege mărimea animalului, practic, având mai multe opţiuni, alegând una dintre ele şi apăsând pe butonul Start Process, se va trimite o comandă dispozitivului şi se va deschide fanta, practic să curgă mâncarea.

Aplicaţia poate fi utilizată atât de pe telefon, cât şi de pe calculator. Cei patru studenţi sunt inventatorii dispozitivului care va face fericite animalele de companie şi va aduce liniştea stăpânilor lor.

Petruţa Mocanu, studentă: Ne-am gândit că foarte multă lume e plecată, ocupată, cu un stil de viaţă foarte agitat, mereu pe fugă şi am vrut să venim în ajutorul acestor persoane creând acest pet feeder. Noi momentan suntem aici la Cluj, animalele noastre sunt acasă, fiecare suntem din alt oraş şi am vrea să avem grijă de ele şi de aici, de exemplu

Studenţii spun că mai este de lucrat la dispozitiv, dar şi la aplicaţii. Însă după ce toate vor fi puse la punct, sunt dispuşi să colaboreze cu firme interesate să producă în serie aparatul care permite hrănirea animalelor chiar de la sute de kilometri distanţă. 

Dănuţ Paşcalău, student: Ne-am gândit s-o dezvoltăm, să-i punem şi o cameră video, în care prin procesare în imagini să vedem în fiecare moment ce face animalul 

Săptămâna trecută tinerii au participat la o competiţie specială rezervată studenţilor, organizată la Cluj-Napoca. Iar dispozitivul lor s-a bucurat de mare succes. 

Pe piaţa din România şi nu numai, au apărut o mulţime de gadgeturi pentru animale. Iar stăpânii sunt dispuşi să cheltuie oricât pentru ele. În pet shopuri se pot găsi de la periuţe electrice cu ultrasunete pentru câini, până la dispozitivul care previne apariţia căpuşelor. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » S-a inventat dispozitivul de hrănit animale de la distanţă