Antena Meniu Search
x

Legea ce prevede creșterea alocațiilor pentru copii, pe masa președintelui Klaus Iohannis

Dublarea alocaţiilor ajunge din nou pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. De aproape un an, politicienii dezbat acest proiect, iar astăzi Curtea Constituţională a decis că alocaţiile trebuie dublate.

de Larisa Bernaschi

la 24.09.2020, 21:49

Vezi și
  • Klaus Iohannis poate promulga legea creșterii alocațiilor pentru copii.
  • Klaus Iohannis poate trimite legea, spre reexaminare, în Parlament.

Dublarea alocațiilor trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie. Termenul a fost amânat pentru jumătatea anului, însă nici atunci nu s-a trecut la dublarea alocațiilor.

Asta pentru că alocațiile au crescut atunci doar cu 20%, urmând ca etapizat, până în 2022, să crească alocațiile până când se va obține dublarea dorită.

Curtea Constituțională a respins sesizarea prin care Guvernul încerca să blocheze dublarea alocațiilor, iar asta înseamnă că proiectul de lege ajunge în maxim o lună pe masa președintelui Klaus Iohannis, pentru o eventuală promulgare.

Klaus Iohannis are, însă, la îndemână un element constituțional și anume să ceară reexaminarea în Parlament.

Cu siguranță lucrurile se vor desfășura extrem de repede și în Parlament, motiv pentru care președintele Klaus Iohannis va fi obligat astfel să promulge această lege.

Așadar ne așteptăm ca în maxim două luni alocațiile copiilor să crească de la 185 de lei la 300 de lei, dacă ne referim la copiii care au între 2 și 18 ani, și de la 369 de lei la 600 de lei, pentru copiii care au până în doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Legea ce prevede creșterea alocațiilor pentru copii, pe masa președintelui Klaus Iohannis