Antena Meniu Search
x

ÎPS Teodosie: De un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Chiar dacă ar fi fost vreun ordin, eu veneam peste ordin cu credincioşii

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că de un an a spus credincioşilor că bisericile nu se vor mai închide, iar dacă era vreun ordin în acest sens ar fi venit peste acesta cu credincioşii.

de Redactia Observator

la 01.05.2021, 08:24

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie - Captură video
  • ÎPS Teodosie, cunoscut pentru declarațiile sale controversate, a afirmat că dacă și anul acesta bisericile se vor închide, ar fi încălcat ordinul autorităților

ÎPS Teodosie a declarat, vineri seară, că Dumnezeu a dat înţelepciune conducătorilor. 

“Acum şi credincioşii sunt părtaşi şi de un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Chiar dacă ar fi fost vreun ordin, eu veneam peste ordin cu credincioşii şi rămâneam în biserica cea vie, dar Dumnezeu a dat înţelepciune şi lumină cârmuitorilor noştri şi iată ne-au lăsat să avem sărbători”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

După ce anul trecut a fost pustiu, anul acesta, zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere. Şi tradiţia împărtăşaniei din noaptea luminată va fi respectată, ca la carte, cu aceeaşi linguriţă.

ÎPS Teodosie: "Aşa s-a şi stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtăşit şi când nu era lămurit, pentru că rânduielile bisericii nu se schimbă niciodată"

Slujba va avea loc afară, unde, spune prelatul, sunt locuri pentru 20.000 de credincioşi. Anul trecut, în noaptea de Înviere, localnicii nu au putut participa la slujbă, însă, câteva săptămâni mai târziu, Înalt Preasfinţitul Teodosie a organizat o a două slujbă similară, la care au putut participa şi au primit, din nou, Lumină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie: De un an le-am spus tuturor că bisericile nu se vor mai închide. Chiar dacă ar fi fost vreun ordin, eu veneam peste ordin cu credincioşii