Antena Meniu Search
x

Izolarea obligatorie, profit pentru unii antreprenori

Au fost şi afaceri care au avut de profitat de pe urma pandemiei. Nu sunt multe, dar domeniile sunt din cele mai variate. Au avut noroc cei care au oferit produse care au făcut mai uşor de suportat viaţa în izolare.

de Redactia Observator

la 29.05.2020, 17:22

Vezi și
  • Tinerii creează mici ecosisteme care se transformă în decoraţiuni interioare.
  • Ţintesc acum afaceri de 100.000 de euro.

Afacerile cu decoraţiuni interioare şi cele cu alimentele artizanale au fost garanţia succesului pentru micii antreprenori.

Într-un atelier din Sibiu, trei tineri care vin din lumea teatrului, creează terarii cu plante pentru cei care vor să aducă în casele lor frumosul şi natura. Fac totul de la zero şi cu multă pasiune.

Anton: Sticla care ajunge la noi pe care noi o spalam, o curatam si dupa ce e curata ajunge si sa fie taiata frumos.

Raluca: Sticla este taiata ajunge la mine, la pusul foii. Avem doua tipuri de folie, de cupru neagra, si folie de cupru, adica in loc de negru este fix ca aici.

Paul: Lipsesc sticla pe care au taiat-o si infoliata de colegii mei.

În vasele create prin tehnica de vitraliu, tinerii creează mici ecosisteme care se transformă în decoraţiuni interioare. Deşi sunt la început de drum, pandemia nu i-a încurcat deloc.

Anton Balint, creator terarii: Pandemia cumva a coincis cu planurile noastre, pentru ca noi aveam in prioada asta dorinta sa o crestem cat mai mult. Oamenii au stat mai mult acasa, au stat mai mult sa caute informatii si au vrut sa isi amenajeze casele si uite asa ne-au gasit pe noi.

Şi de acolo, totul este poveste. Anton, Paul şi Raluca ţintesc acum afaceri de 100.000 de euro şi au trimis creaţiile lor peste mări şi ţări, până în Africa de Sud sau Canada.

La Cluj, un tânăr antreprenor a profitat de dorinţa românilor de a bea o bere bună şi a deschis un magazin care vinde numai bere artizanală.

Rusu Gheorghe, administrator: Am aflat de acest model de afacere prin luna februarie cand nu era asa serioasa treaba cu pandemia, ne-am speriat, ca sa fim sinceri, dar am mers inainte. A fost un risc asumat dar am fost primiti destul de calduros.

Băutura artizanală este diferită de sortimentele clasice, iar mulţi dintre pasionaţii licorii din hamei spun că berea vie nu se bea ci se savurează.

Pentru că afacerea merge bine, proprietarii vor să deschidă un nou magazin la sfârşitul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Izolarea obligatorie, profit pentru unii antreprenori