Antena Meniu Search
x

IARNĂ GREA, în mijlocul primăverii. Judeţele din estul României se află sub cod galben de ninsori şi viscol

Nu este decembrie şi nu ne pregătim de Crăciun, dar în ţară e iarnă în toată regula. Judeţele din Estul României au rămas sub cod galben de ninsori şi viscol, iar temperaturile sunt foarte scăzute

Vezi și

Nu este decembrie şi nu ne pregătim de Crăciun, dar în ţară e iarnă în toată regula. Judeţele din Estul României au rămas sub cod galben de ninsori şi viscol, iar temperaturile sunt foarte scăzute.

La nici doi kilometri de Piatra Neamţ sunt scene demne de o iarnă cumplită. Un autobuz cu muncitori a derapat într-un şanţ şi un altul a fost aruncat în nămeţii de un metru înălţime. Însă oamenii trebuiau să ajungă la serviciu, aşa că şi-au continuat drumul pe jos.

Ambulanţele nu au putut nici ele să ajungă la solicitări. Un echipaj de salvare a aşteptat până utilajele de deszăpezire au mai eliberat drumul.

Autorităţile din Neamţ au intervenit pe Drumurile Naţionale şi Judeţene, dar viscolul a fost mai presus. DN 15 între Piatra Neamţ şi Roman a devenit impracticabil aşa că poliţiştii au închis traficul pe acest tronson.

Oamenii nu au avut de ales şi au plecat pe jos prin zăpada mare.

Vântul a viscolit zăpada astfel că nămeţii au depăşit chiar un metru în unele zone şi vizibilitatea a fost zero. Blocată a rămas şi o ambulanţă.

Probleme de iarnă au fost şi în Vaslui. Un autocar a rămas în zăpadă în apropiere de vama Albiţa şi pentru scoaterea lor au intervenit poliţiştii de frontieră cu maşini de teren. Un alt autocar a rămas şi el blocat şi 23 de oameni au fost duşi la primărie, să se adăpostească. Şi ISU a intervenit cu şenilata pentru un bolnav care avea nevoie urgentă să ajungă la Iaşi.

Drumuri închise sunt în mai multe judeţe din ţară. Nouă Drumuri Naţionale nouă Drumuri Judeţene în Vaslui, Neamţ, Galaţi, Iaşi şi Bihor.

Probleme sunt şi pe aeroporturile din ţară. Au fost anulate trei avioane care trebuiau să decoleze de pe Otopeni cu destinaţia Iaşi, la fel şi alte trei care aveau plecarea de la Iaşi spre Bucureşti. În gări, mai multe trenuri au întârzieri. Codul galben de vreme rea expiră astăzi la ora 14.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » IARNĂ GREA, în mijlocul primăverii. Judeţele din estul României se află sub cod galben de ninsori şi viscol