Antena Meniu Search
x

La Lipniţa s-a deschis un nou punct de trecere al frontierei cu Bulgaria. Localnicii nu au însă apă curentă sau canalizare

Judeţul Constanţa are un nou punct de trecere a frontiere cu Bulgaria! A fost inaugurat chiar astăzi de premierul Tudose şi omologul bulgar.

Vezi și

Judeţul Constanţa are un nou punct de trecere a frontiere cu Bulgaria! A fost inaugurat chiar astăzi de premierul Tudose şi omologul bulgar. Locuitorii din zonă spun că noul punct de trecere nu le face viaţa nici mai frumoasă, nici mai uşoară. Cei mai mulţi dintre ei nu au nici apă şi nici canalizare. 

Lipniţa-Kainargea. Un nou punct de trecere a frontierei, inaugurat cu fast chiar astăzi. Asta după ce lucrările au durat mai bine de 4 ani, iar cheltuielile au ajuns la 6 milioane de euro. Bani folosiţi pentru 17 kilometri de drum. 

O graniţă care aduce câteva beneficii pentru cei care locuiesc în zonă. "Suntem prieteni cu bulgarii. Ne e mai uşor. E mai aproape decât la Băneasa, ca să ne facem piaţa, sunt spitale în Bulgaria. Suntem liberi să mergem oriunde vrem.  Ne aduc lemne mai ieftine, ei vin, ne iau struguri de la noi, mai mult." 

Sunt liberi să circule, doar că cei mai mulţi nu prea au motive să o facă: "Cu ce ne ajută? Pe mine, cu nimic. Ce să vindem? N-avem ce să vindem."

Pe acelaşi subiect

Şi, în afară de o şosea asfaltată, punctul de frontieră nu schimbă cu nimic realitatea locuitorilor din comuna Lipniţa. Nu le aduce apă, canalizare şi nici condiţii mai bune de trai. 

-Deci apă spuneţi că n-aveţi aici, aşa-i? 

-Noi avem prin fântâna de la care aducem noi, de la vale, prin pompă. Deci nu avem apă curentă. N-avem condiţii pentru toaletă, cum e la oraş. Asta, din câte am înţeles că vor să facă. 

În plus, localnicii se plâng încă de pe acum de circulaţia de pe drumul transfrontalier. 

-Pe noi cu ce ne ajută? Staţi, că deocamdată pe noi ne încurcă cu copiii, că trec cu viteză maşinile şi cam e pericol pentru copii. Aici nu e nicio limită de viteză, ei nu se uită cum trec maşinile. Şi stai cu ochii pe copil tot timpul. 

Noul punct de trecere a frontierei Lipniţa - Kainargea se afla între cel de la Călăraşi-Silistra şi trecerea graniţei cu Bulgaria de la Negru Vodă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La Lipniţa s-a deschis un nou punct de trecere al frontierei cu Bulgaria. Localnicii nu au însă apă curentă sau canalizare