Antena Meniu Search
x

Judeţul Neamţ riscă să piardă Cheile Bicazului, în favoarea Harghitei

Judeţul Neamţ ar putea pierde unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România. Zona Cheile Bicazului ar putea trece în custodia autorităţilor din Harghita. Cel puţin aşa arată decizia de ieri a magistraţilor care se ocupă de procesul dintre cele două judeţe.

de Redactia Observator

la 29.06.2019, 12:17

Vezi și

Judeţul Neamţ ar putea pierde unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din România. Zona Cheile Bicazului ar putea trece în custodia autorităţilor din Harghita. Cel puţin aşa arată decizia de ieri a magistraţilor care se ocupă de procesul dintre cele două judeţe. După ani buni, judecătorii au dat sentinţa în favoarea Harghitei. Hotărârea stârneşte însă nemulţumiri de cealaltă parte şi, cum nu este definitivă, va fi atacată.

Cheile Bicazului sunt motiv de dispută în instanţă între cele două judeţe de zece ani. Procesul a început în 2009. De-abia ieri, judecătorii au dat câştig de cauză autorităţilor din Harghita. Însă sentinţa va fi atacată.

Dar, dacă decizia va rămâne neschimbată, graniţa va fi mutată cu aproximativ 4 kilometri. Asta ar presupune ca zona Cheile Bicazului să treacă în administrarea judeţului Harghita. Iar judeţul Neamţ nu pierde numai un obiectiv turistic important, ci şi din suprafaţă.

Autorităţile din Neamţ spun că zona le aparţine din 1968, odată cu legea care a stabilit organizarea administrativ-teritorială a României. Iar judecătorii nu au ţinut seama de lege şi au dat decizia în baza unei hotărâri de guvern.

De cealaltă parte, primarul oraşului Gheorgheni, din Harghita, spune că şi-a dat seama în 2009, atunci când a şi început procesul, că limitele dintre cele două judeţe au fost modificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Judeţul Neamţ riscă să piardă Cheile Bicazului, în favoarea Harghitei