Antena Meniu Search
x

Kabul: Un roman a fost ranit si un altul este disparut

Un roman a fost ranit si un altul este dat disparut, in urma unui atac care a avut loc marti in Kabul, Afganistan

Ministerul Roman de Externe a anuntat intr-un comunicat ca doi romani au fost implicati intr-un atac in urma caruia au murit sapte persoane si 13 au fost ranite, printre care un roman. Un al doilea a fost dat disparut.

Cei doi cetateni romani fac parte din personalul civil si sunt angajati pe baza de contract la o firma internationala ce deserveste o baza logistica din capitala afgana. Din informatiile inca neconfirmate oficial, rezulta ca unul dintre cetatenii romani a fost ranit si se afla acum sub ingrijire medicala, iar cel de-al doilea este dat disparut.

Misiunea diplomatica a Romaniei se afla in contact permanent cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara necesara, in baza competentelor legale, a mai precizat MAE.

Atacul a avut loc in jurul orei locale 04:30 (03:00 ora Romaniei) si “a fost comis impotriva unei companii de transport logistic ce lucreaza cu fortele internationale”, conform explicatiilor lui Mohammad Daud Amin, seful adjunct al politiei din Kabul. Potrivit primelor constatari, un camion plin cu explozibil a explodat in fata unei intrari a complexului industrial, creand un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior intre garzi si doi sau trei kamilaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat seful politiei.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Kabul: Un roman a fost ranit si un altul este disparut