Antena Meniu Search
x

La Arad, greva angajaţilor de la ANAF a continuat şi marţi! Ameninţări că protestul se poate întinde pe o perioadă nedeterminată

Cei peste 400 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din municipiul şi judeţul Arad au continuat să se afle şi marţi în grevă, oprind lucrul cu publicul.

Cei peste 400 de angajaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din municipiul şi judeţul Arad au continuat să se afle şi marţi în grevă, oprind lucrul cu publicul.

'Angajaţii AJFP din Arad s-au aflat şi marţi în grevă, continuând protestul spontan început luni, urmare nemulţumirilor legate de legea salarizării. Din câte ştim, lucrătorii AJFP-urilor din circa 20 de judeţe au continuat să se afle în grevă şi astăzi. Aşteptăm negocierile cu ministrul Finanţelor Publice, negocieri care vor avea loc miercuri la Bucureşti, unde sperăm să se rezolve problemele noastre legate în principal de salarizare', a declarat Ioan Trifa, liderul de sindicat din cadrul AJFP Arad.

De menţionat că atât la poarta Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, cât şi la cea a Administraţiei Municipale era amplasat câte un afiş pe care era scris 'Protest spontan'. În grevă s-au aflat şi angajaţii Serviciilor Fiscale din localităţile Lipova, Chişineu-Criş, Sebiş, Ineu şi Săvârşin, cât şi cei Inspecţiei Fiscale, motiv pentru care verificările care urmau să fie făcute marţi au fost reprogramate pentru o dată ulterioară.

'Nemulţumirile sunt legate, în principal, de legea salarizării. Cerem revizuirea grilelor de salarizare, astfel încât să fie reflectată complexitatea şi importanţa activităţii Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate. Pe lângă perspectiva de a avea salarii chiar şi cu 30% mai mici, conform viitoarei legi a salarizării, o altă problemă care nemulţumeşte este aceea că suntem nevoiţi să cumpărăm din banii proprii hârtie, tonner, sau alte consumabile de care avem nevoie în activitatea de la locul de muncă', a mai spus Ioan Trifa.

Liderul sindical a adăugat că acţiunea de protest s-ar putea întinde pe o perioadă nedeterminată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » La Arad, greva angajaţilor de la ANAF a continuat şi marţi! Ameninţări că protestul se poate întinde pe o perioadă nedeterminată