Antena Meniu Search
x

La Chişinău, pomul de Crăciun aduce scandal în locul atmosferei de sărbători

În timp ce marile capitale ale lumii se împodobesc, la Chişinău, pomul de Crăciun aduce scandal în locul atmosferei de sărăbători.

În timp ce marile capitale ale lumii se împodobesc, la Chişinău, pomul de Crăciun aduce scandal în locul atmosferei de sărăbători. Uriaşul brad care urma să fie amplasat în centrul capitalei Moldovei a ajuns aproape "chel" la destinaţie. După ce au încercat să-l repare şi să-i... planteze crengi noi, autorităţile au luat până la urmă unul nou. Din curtea unei foste grădiniţe. Iar scandalul s-a reaprins.

Aşa arată pomul de crăciun care ar fi trebuit să deschidă sezonul sărbătorilor de iarnă la Chişinău. Înalt de 30 de metri, era cel mai mare brad instalat vreodată în capitala ţării vecine. Avea însă o mare problemă. Comandat pe bani grei din Ucraina, a ajuns la destinaţie fără crengi. 

Disperaţi, angajaţii primăriei au încercat să "repare" pomul. I-au bătut ţevi în trunchi şi au încercat să remonteze ramurile. Rezultatul a fost însă dezastruos. 

Vezi și

N-a fost chip să-i... refacă imaginea. Aşa că primăria l-a înlocuit. Alt brad, alt scandal. Unii localnici acuză autorităţile că au tăiat ilegal noul copac pe care l-au amplasat astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acesta se afla în curtea unei foste grădiniţe din Chişinău. Primarul interimar Silvia Radu susţine însă că a plătit 10.000 de lei moldoveneşti din bani proprii pentru pom. 

Locuitorii din Tokio nu au brad de Crăciun. Dar asta nu i-a oprit să umple oraşul de luminiţe şi să împodobească... cireşii - varianta locală a bradului. Beculeţele roz lasă impresia că pomii sunt înfloriţi, la fel ca primăvara. Autorităţile au instalat peste 420.000 de beculeţe în cadrul proiectului, iar energia electrică pe care o consumă este obţinută cu ajutorul uleiului de gătit folosit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi ratat vreo vacanță din cauza întârzierii sau anulării unui zbor?
Observator » Stiri sociale » La Chişinău, pomul de Crăciun aduce scandal în locul atmosferei de sărbători