Antena Meniu Search
x

La creşele de stat, înscrierile se fac doar la noroc

Şi copiii sunt puşi pe liste de aşteptare. La creşele de stat, înscrierile se fac doar la noroc. Toate locurile sunt ocupate. Şi nu e de mirare. Mai sunt câteva mii de locuri în toată ţara. Numărul lor a scăzut drastic în ultimii 20 de ani.

Vezi și

O spun chiar şefii de la Ministerul Muncii. Şi abia acum trag un semnal de alarmă: se încalcă drepturile copilului. În următorii ani, autorităţile vor să dubleze sau chiar să tripleze numărul de locuri în creşe.

Din sute de mii, doar 15.000 de micuţi sunt norocoşi. Norocoşi să prindă un loc la creşă. Alte mii sunt pe liste de aşteptare.

În 1990 erau 77.000 de locuri în creşe. În 2010, după 20 de ani, au rămas mai puţin de 15.000. O scădere drastică. Concurenţa e mare. Iar înscrierea este condiţionată de.calendar.

 Specialiştii Ministerului Muncii atrag atenţia că desfiinţarea creşelor de-a lungul timpului a pus şi pune în pericol dreptul la educaţie al copiilor. Aşa că au făcut o Strategie naţională pentru protecţia şi promovarea drepturilor copilului. Documentul este pus în dezbatere publică pentru a aduna cât mai multe soluţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La creşele de stat, înscrierile se fac doar la noroc