Antena Meniu Search
x

Video La granița dintre iubire şi război. Un fotograf român şi-a salvat fosta iubită din infernul din Kiev. Femeia vrea sa înceapă o nouă viață în România

Vămile din România sunt locuri în care se scriu povești impresionante de viață în această perioadă. Punctul de trecere a frontierei Sighetu Marmației din Maramureş a fost pentru doi foşti iubiţi, locul unei revederi emoţionante. Tânărul, care este fotograf a încercat timp de o săptămâna să-şi scoată fosta prietenă din Ucraina. A intrat de mai multe ori în ţara vecină şi a reuşit într-un final să o aducă pe pământ românesc. Katya, fata salvată din Kiev vrea să-şi continue viaţa în București, departe de bombardamente şi de frica de acasă. 

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 15:14

Vezi și

Imediat după ce au trecut frontiera, Katya şi Mircea au putut răsufla uşuraţi. După mai multe zile de tensiune, Katya a povestit despre drama prin care trec cei care luptă pe front. 

Katya, refugiată: Nu au nimic care să-i protejeze. Bine, unii au arme, kalaşnikov, dar unii au oprit tancurile cu mâinile goale. 

Acasă şi-a lăsat părinţii. 

Katya, refugiată: Tatăl meu este în Odessa, a rămas pentru că trebuie să muncească şi nu poate părăsi ţara, iar mama a decis să rămână cu restul familiei.

Pe acelaşi subiect

Alături de mătușa și de mama acesteia, Katya a călătorit mai bine 16 ore. Au făcut un popas de-o noapte, într-o localitate în care s-au simţit în siguranţă şi de acolo au luat trenul spre Solotvino. Şi-au continuat apoi drumul cu un autocar. Mircea, fostul ei iubit a trecut vama din Sighetu Marmației pentru a se întâlni cu ea. A fost a patra lui încercare pentru a o scoate pe Katya din țara care de 12 zile se află sub asediu.

Mircea, fotograf: Aştept de sâmbătă, de duminică dimineaţa sunt aici. Am încercat să trec graniţa. Am încercat de patru ori. Prima oară nu am reuşit. Am încercat să ajung cât mai aproape de Kiev pentru a reuşi să o scot pe fosta prietenă şi pe familia ei care îmi sunt toţi ca o familie. S-au anulat nişte autobuze către Kiev. Am stat, am aşteptat în frig. Nu am reuşit să trec. 

Şi-ar fi dorit să ajungă până la ea acasă, dar nu a fost posibil. Bucuria a fost imensă când a aflat că tânăra a reuşit să se urce într-un tren. 

Mircea, fotograf: Am stat în legătura cu ele. Am mai trecut o dată, ele neavând documente, am mai trecut o dată ca să mă asigur că nu sunt probleme.

Katya s-a îndreptat spre București, dar gândul i-a rămas la familia pe care a lăsat-o în Kiev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La granița dintre iubire şi război. Un fotograf român şi-a salvat fosta iubită din infernul din Kiev. Femeia vrea sa înceapă o nouă viață în România