Antena Meniu Search
x

La o lună de la începerea şcolii, elevii încă aşteaptă cornul şi laptele

Şcoala a început de o lună. Dar cornul şi laptele nu au ajuns în clase. Licitaţiile au fost făcute târziu, iar distribuţia va fi amânată cel mai probabil după începutul lunii noiembrie. Fără gustarea din pauză, elevii trebuie să se descurce cum pot.

Vezi și

Şcoala a început de o lună. Dar cornul şi laptele nu au ajuns în clase. Licitaţiile au fost făcute târziu, iar distribuţia va fi amânată cel mai probabil după începutul lunii noiembrie. Fără gustarea din pauză, elevii trebuie să se descurce cum pot. Cu pachetul de acasă sau cu produsele nesănătoase din jurul şcolii.   

"Programul pentru şcoli", care include şi mese de fructe şi legume pe lângă produse lactate şi de panificaţie, a primit bani de la Guvern, dar nu se aplică - din cauza licitaţiilor întârziate. "Programul miere în şcoli" va fi demarat, del puţin teoretic, din ianuarie 2019. Iar "Cornul şi laptele" întârzie.

În Bucureşti, primăriile de sector spun că licitaţiile au avut loc în vară, dar achiziţiile se vor face la sfârşitul acestei luni, cel mai rapid. În ţară, elevii au de aşteptat şi mai mult. Mai ales cei din mediul rural.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Înainte să plece de la conducerea Ministerului Educaţiei, Valentin Popa lăuda, printre altele, şi programul masa calda pentru 50 de unităţi şcolare din România. Cu un buget de 55 de mii de lei, de la 30 de mii, anul trecut. Şi acesta însă e momentan blocat în comisia de avizare de la Parlament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » La o lună de la începerea şcolii, elevii încă aşteaptă cornul şi laptele