Antena Meniu Search
x

La plimbare cu mocăniţa în centrul Bucureştiului

Dacă aţi văzut o mocăniţă în centrul Bucureştiului, staţi liniştiţi, nu aveţi halucinaţii. Până duminică, "bunica" locomotivei Diesel face staţie în Capitală.

Vezi și

 Dacă aţi văzut o mocăniţă în centrul Bucureştiului, staţi liniştiţi, nu aveţi halucinaţii. Până duminică, "bunica" locomotivei Diesel face staţie în Capitală. Şi are chef de plimbare. De dimineaţă până-n noapte le stă la dispoziţie călătorilor de ocazie.

Timp de patru zile, trenul Călugăreni nu va merge prea departe. Are totuşi 145 de ani aşa că se va plimba de la Gara de Nord, la gara regală Băneasa. E tras de o locomotivă care merge cu lemne sau cărbuni.

Nu are aer condiţionat sau frâne performante, dar e încărcat de istorie. Acum 137 de ani, însuşi regele Carol mergea cu el. Şi nu singur. Îl avea alături şi pe ţarul Alexandru al II-lea al Rusiei.

Până duminică, în fiecare după-amiază, conductorul va pune cărbuni pe foc şi va umple rezervorul de aburi. La 14.30, fix, locomotiva, care are "iuţeala" maximă 90 de kilometri pe oră, va parcurge câţiva kilometri până la Băneasa. Ceva mai dese sunt plimbările cu mocăniţa.

Din munţii Apuseni, bunica locomotivei a ajuns la oraş. Până duminică, Mocăniţa şi Trenul Călugăreni vor fi pe şine cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la inaugurare a Muzeului CFR. Plimbările sunt gratuite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » La plimbare cu mocăniţa în centrul Bucureştiului