Antena Meniu Search
x

La Suceava, mai ceva ca la NASA

N-om avea noi Nasa, dar avem studenţi care le pot face concurenţă inginerilor de la agenţia americană oricând.

Vezi și

 N-om avea noi Nasa, dar avem studenţi care le pot face concurenţă inginerilor de la agenţia americană oricând. 13 roboţi făcuţi de români s-au aventurat ieri pe un traseu care simulează suprafaţa unei planete extraterestre.

Şi n-au fost acolo doar pentru peisaj. Au căutat apă, metale şi au măsurat şi temperatura pe deasupra. Ca să poată spune la final dacă planeta respectivă poate susţine viaţa sau nu.

Este unul dintre cele mai dificile concursuri din Europa, singurul în care concurenţii află despre ce au de făcut de abia când ajung la Suceava. 13 echipe au muncit timp de patru zile să realizeze cel mai bun robot.

Traseul pe care trebuie să meargă robotul simulează suprafaţa unei planete extraterestre. "Rarity" este un robot care poate să detecteze viaţă pe o planetă străină.

Cel puţin aşa se laudă tinerii pasionaţi de ştiinţă care au lucrat la el. Echipa ghidează robotul cu ajutorul unei telecomenzi, iar o cameră video transmite imaginile de la faţa locului. De restul, trebuie să se ocupe robotul.

Câştigătorii au primit un premiu în bani. Dar mai importabt pentru participanţi este faptul că au fost urmăriţi de reprezentanţii unor companii importante care recrutează viitori ingineri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » La Suceava, mai ceva ca la NASA