Antena Meniu Search
x

Lebedele sunt vedetele iernii pe litoral

Lebedele sunt vedetele iernii pe litoral. La Eforie Sud marea e împânzită de zeci de păsări albe şi graţioase. Şi-au mutat reşedinţa de iarnă aici pentru că vremea e mai blândă în ultimii ani. Turiştii vin să se bucure de spectacol şi să le hrănească.

de Redactia Observator

la 19.01.2020, 23:25

Vezi și

Lebedele sunt vedetele iernii pe litoral. La Eforie Sud marea e împânzită de zeci de păsări albe şi graţioase. Şi-au mutat reşedinţa de iarnă aici pentru că vremea e mai blândă în ultimii ani. Turiştii vin să se bucure de spectacol şi să le hrănească. Atenţie, însă, specialiştii spun că grija aceasta poate fi fatală dacă nu se repectă câteva reguli: pâinea, de exemplu, le face rău!

Este ora mesei în micul golf din Eforie Sud. Vrăjiţi de spectacolul oferit în plină iarnă de zeci de lebede oamenii le aduc zilnic grăunţe şi pâine. Acest domn vine de cinci ani din Constanţa cu mâncare pentru ele.

Golful Capul Turcului a devenit un paradis al lebedelor în ultimii zece ani. De când vremea a devenit mai blândă, păsările graţioase şi-au făcut un obicei să rămână pe plaja noastră şi iarna.

Specialiştii atrag atenţia că hrana pentru lebede nu trebuie aruncată în apa mării. Păsările sunt obişnuite cu apa dulce, iar cea sărată le produce o deshidratare severă, iar asta le poate ucide. De asemenea oamenii sunt sfătuiţi să nu le dea pâine pentru că le îngraşă şi nu mai pot zbura. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Lebedele sunt vedetele iernii pe litoral