Legendele înfricoșătoare au devenit realitate în Castelul Corvinilor din Hunedoara

De Redactia Observator.
Publicat: 01.11.2019, 16:50.
Actualizat: 01.11.2019, 17:15

Halloweenul s-a sărbătorit şi în Castelul Corvinilor, din Hunedoara. Numai că oaspeţii au avut parte de o amplă poveste gotică. Castelul a fost bântuit de personaje terifiante, în timp ce - din pereţi - ieşeau fantome.

Halloweenul s-a sărbătorit şi în Castelul Corvinilor, din Hunedoara. Numai că oaspeţii au avut parte de o amplă poveste gotică. Castelul a fost bântuit de personaje terifiante, în timp ce - din pereţi - ieşeau fantome. Totul, pe un fundal de muzică gotică, de natură să-i impresioneze şi mai mult pe vizitatori.

Pe o ploaie mocănească, noapte învăluie Castelul Corvinilor. Persoanje de groază şi spirite malefice bântuie încăperile reci şi întunecoase, luminate slab de lumânări şi făclii.

Decorul terifiant se încadrează perfect în cel gotic al castelului. Totul în cadrul unei expoziţii inedite de Haloween.

Castelul este un exemplu splendid de arhitectură gotică şi ascunde poveşti şi legende înfricoşătoare. Se spune că în temniţa castelului a fost închis însuşi Vlad Ţepeş. Aici s-au păstrat de acum câteva sute de ani lanţurile cu care erau prinşi condamnaţii.

O altă legendă spune că prizonierii condamnaţi la moarte erau aruncaţi într-o groapă în care erau lei sau erau arşi pe rug.

Ştefan Balog, artist plastic: Acest castel ofera exact atmosfera pe care am sperat-o de foarte, foarte mulţi ani. Am spus că trebuie să combinăm mai multe aspecte. Acest cadru minunat, care este castelul. O muzică pentru care am o colaborare fantastică. O trupă americană de muzica gotică. Am creat aceste lucrari prin care eu încercam să lucrez anumite temem acre se leaga de vise, de a traversa anumite dimensiuni, de a crea un mister care să provoace privitorul.

O sărbatoare de Haloween pe care vizitatorii, cu siguranţă, nu o vor uita.

Castelul Corvinilor- unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România- a fost construit în secolul al 14- lea de Iancu de Hunedoara pe o stâncă la poalele căreia curge pârâul Zlaști.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Raed Arafat surprinde pe toată lumea! Ce a spus aseară în direct, la TV!
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro