Legume şi fructe congelate, dar cu gust
Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.
Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.
Cercetătorii au folosit o substanţă cu ajutorul căreia celulele rămân intacte chiar şi când peste ele se formează cristale de gheaţă. Substanţa este un zahăr natural de 5 ori mai puţin dulce decât cel obişnuit şi are rolul de a proteja celulele.
Evident, există şi contestatari ai acestei metode, care spun că şi aşa consumăm zahăr în exces şi nu avem nevoie de el şi în produsele congelate.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰