Legume şi fructe congelate, dar cu gust
Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.
Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.
Cercetătorii au folosit o substanţă cu ajutorul căreia celulele rămân intacte chiar şi când peste ele se formează cristale de gheaţă. Substanţa este un zahăr natural de 5 ori mai puţin dulce decât cel obişnuit şi are rolul de a proteja celulele.
Evident, există şi contestatari ai acestei metode, care spun că şi aşa consumăm zahăr în exces şi nu avem nevoie de el şi în produsele congelate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰