Antena Meniu Search
x

Legume şi fructe congelate, dar cu gust

Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma.

Vezi și

Oamenii de ştiinţă de la o universitate suedeză au descoperit o nouă tehnică de congelare prin care spanacul, zmeura şi alte produse îşi păstrează aroma. 

Cercetătorii au folosit o substanţă cu ajutorul căreia celulele rămân intacte chiar şi când peste ele se formează cristale de gheaţă. Substanţa este un zahăr natural de 5 ori mai puţin dulce decât cel obişnuit şi are rolul de a proteja celulele.

Evident, există şi contestatari ai acestei metode, care spun că şi aşa consumăm zahăr în exces şi nu avem nevoie de el şi în produsele congelate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Legume şi fructe congelate, dar cu gust