Antena Meniu Search
x

Leul câştigă teren în faţa euro

Leul bate record după record. A ajuns, ieri, la cea mai bună cotaţie faţă de euro din ultimele 10 luni.

Vezi și

Leul bate record după record. A ajuns, ieri, la cea mai bună cotaţie faţă de euro din ultimele 10 luni. Cei mai bucuroşi sunt clienţii băncilor care au luat credite în euro pentru că, evident, plătesc rate mai mici.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu spune că aprecierea din ultima perioadă a monedei naţionale a fost provocată, în mare parte, de întrările de capital din Rusia sau Ucraina. Şi în niciun caz de evoluţia economiei. Ieri, cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a fost de 4,39 lei pentru un euro.

Din august până în decembrie 2013, moneda europeană a oscilat. Între 4,41 şi 4,46 lei. La începutul acestui an, cursul leu-euro a crescut rapid. Iar pe 14 ianuarie 2014 a fost atinsă cotaţia maximă a ultimului an. Adică 4,54 lei.

Dar până acum, cel mai bun curs leu-euro a fost înregistrat pe data de 2 iulie 2007, 3,11 lei. Iar cel mai slab, 5 ani mai târziu. Atunci, euro atingea valoarea de 4.63 lei. Mai exact, diferenţa dintre cele două cotaţii istorice este de peste 30 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Leul câştigă teren în faţa euro