Antena Meniu Search
x

Liceele au intrat de astazi in campanie "electorala"

Peste o suta de scoli isi prezinta ofertele la targul dedicat admiterii la liceu. Profesorii au incercat sa-i impresioneze pe elevi cu flori, cravate sau medalii

Vezi și

Reprezentantii liceelor au invatat ca imaginea conteaza, asa ca au mizat pe decorul standurilor. Au atarnat cravate roz, albe, albastre sau rosii. Printre diplome, au pus si cateva buchete de flori, insa n-au avut priza la public. Elevii care termina in curand gimnaziul au alte prioritati: profesori buni intelegatori, colege frumoase, sa nu aiba uniforma, in timp ce programul trebuie sa fie cat mai liber.

La admitere, elevii vor completa o fisa cu liceele preferate, dar trierea se va face pe baza notelor de la Evaluarea Nationala. Ceea ce ii linisteste pe unii profesori. Nu vor sa predea elevilor de nota 1. "Profesori seriosi. Ce este de negociat, negociem pentru ca sunt tineri si sunt in formare. Sunt si lucruri pe care nu le intelegem cum ar fi fumatul", a declarat Andreea Bodea, directorul Colegiului National "I.L.Caragiale.

Campania liceelor a inceput fara sa stie cate locuri sunt disponibile la fiecare scoala in parte. "Asteptam hotararea de guvern care trebuie sa apara si sa primim planurile de scolarizare", a spus Constantin Traistariu, inspectorul general scolar al Capitalei.

Insa ministrul Educatiei anunta alta masura care va permite liceelor sa aiba oferte scolare mult mai colorate: fondul clasei va fi legal si orice roman va putea sponsoriza scolile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Liceele au intrat de astazi in campanie "electorala"