Antena Meniu Search
x

Locuitori ai unei comune din Brașov, interziși la vot după ce proprietarul unui bar le-a confiscat cărțile de identitate

Zeci de locuitori ai comunei Ormeniș, din Brașov, au fost interziși la vot, după ce proprietarul unui bar le-a confiscat cărțile de identitate.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 27.09.2020, 16:58

Cărțile de identitate, confiscate celor care cumpărau pe datorie
Locuitorii comunei respective s-au trezit în prag de alegeri că nu au cum să voteze - Hepta
  • Cărțile de identitate, reținute celor care cumpărau pe datorie.
  • Autoritățile locale au deschis dosar penal.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Cazul, mai rar întâlnit, are la bază faptul că locuitorii respectivi, în jur de 90 la număr, luau mâncare și băutură pe datorie de la barul din localitate.

Conform News Brașov, pentru că locuitorii "uitau" să plătească sau nu reușeau să-și achite datoriile, patronul localului a decis să le confiște cărțile de identitate.

În aceste condiții, oamenii s-au trezit, în cursul zilei de duminică, în situația de a nu avea cum să voteze.

Însă cinci dintre ei au reclamat situația autorităților, iar în acest caz s-a demarat o anchetă.

"Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au fost sesizati prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că administratorul unei societăți comerciale ar fi oprit în gaj mai multe cărți de identitate ca și garanție la unele cumpărături efectuate la societatea pe care o reprezintă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", a fost mesajul transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, conform sursei amintite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Locuitori ai unei comune din Brașov, interziși la vot după ce proprietarul unui bar le-a confiscat cărțile de identitate