Antena Meniu Search
x

Video Locuitorii unui sat s-au implicat în organizarea unei tabere pentru copii: "Ne-am dorit să facem ceva cu totul special"

Zeci de copii se bucură zilele acestea de o tabără de vară în satul românesc. Un preot din Satu Mare a organizat totul, iar localnicii au contribuit cu ce au putut. Gospodinele gătesc zilnic pentru elevii care le aduc bucuria în case. Copiii s-au convins că distracţia se poate naşte... şi la sat.

de Redactia Observator

la 11.08.2022, 18:41

Vezi și

De trei zile, satul Chegea s-a umplut de bucuria copiilor. 80 de elevi se joacă pe uliţe, se împrietenesc cu sătenii şi învaţă tradiţiile şi obiceiurile din satul românesc. Ideea a fost a părintelui Ioan Bîrlea, care a reuşit să organizeze fel de fel de activităţi pentru micuţi.

Ioan Bîrlea, preot parohia Chegea: “O tabără gândită ca să reunească copiii din 3 sate într-un singur grup pentru a ne bucura împreună de jocurile copilăriei."

Marcu Vlad Vasile, preot parohia Blaja: “Ne-am dorit să facem ceva cu totul special, ca să-i aducem pe copii o zi în satul românesc.”

Tabăra nu ar fi fost posibilă fără ajutorul localnicilor

Pe acelaşi subiect

Comunitatea a demonstrat cât este de unită şi fiecare dintre localnici a contribuit cu ce a putut pentru a aduce zâmbete pe buzele copiilor.

Ioan Bîrlea, preot parohia Chegea: “Întreg satul a fost implicat în organizarea acestei tabere, toţi chejenii sunt implicaţi pentru ca totul să iasă foarte bine şi pentru ca copiii să se simtă foarte bine la noi aici în parohie .”

Gheorghe Opriş, localnic din Chegea: „Fiecare am contribuit atât fizic cât şi material fiecare după posibilităţi, am încercat să ne organizăm să oferim copiiilor o bucurie, sper că şi reuşim, în final.”

Copiii se bucură zilnic de o mulţime de activităţi diverse

Copiii s-au bucurat de preparatele făcute cu drag de localnici şi şi-au continuat ziua cu activităţi sportive, echitaţie, pictură pe sticlă şi nenumărate jocuri.

Copil: “Ne-am jucat diferite jocuri, după aceea am mers pe un teren de joacă ne-am jucat fotbal în parcuri, am mâncat vată pe băţ. Am înţeles că diseară o să fie un foc de tabără.”

Copil: “Vedem căluţii, le dăm de mâncare şi îi călărim.”

Copil: “Mâine o să ne placă şi mai mult, pentru că mergem la ştrand.”

Copil: “Îmi place cel mai mult că facem lucruri interesante.”

Astăzi, în ultima zi de tabără, copiii au vizitat muzeele şi catedralele din Tuşnad. Vacanţa se încheie cu o distraţie la ştrand.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Locuitorii unui sat s-au implicat în organizarea unei tabere pentru copii: "Ne-am dorit să facem ceva cu totul special"