Antena Meniu Search
x

Video Tabără inedită pentru sute de copii din două centre de plasament. Au fost jandarmi pentru o zi şi au furat secretele meseriei

Coborâre cu troliul din elicopter, simularea recuperării unei victime şi orientarea pe munte cu busola. De toate aceste experienţe au avut parte peste 200 de copii din două centre de plasament, care au ajuns într-o tabără organizată de Jandarmerie. Experienţa a fost una plină de bucurie, atât pentru gazde, cât şi pentru micii oaspeţi.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 07.08.2022, 09:06

Vezi și

Un turist accidentat este recuperat de jandarmii montani cu elicopterul. E doar un scenariu, din fericire, însă copiii au putut vedea exact manevrele pe care salvatorii le fac într-o situaţie reală. Exerciţiul a avut un final fericit. Victima a fost preluată de elicopter.

Valeriu Cioboată, Jandarmeria Sinaia: Pregătirea salvatorilor este primordială. Fără o pregătire din timp, antrenament, condiţie fizică şi mai ales psihică, aceste lucruri nu se pot duce la bun sfârşit. E clar că salvarea trebuie să fie optimă.

Sute de copii, jandarmi pentru o zi

Când elicopterul SMURD a aterizat, piloții le-au explicat copiilor ce face fiecare buton. Şi nu a fost însă singura demonstraţie.

Pe acelaşi subiect

Mihai Vornicu, Jandarmeria Bucureşti: Avem prezentare auto, exerciţii de auto-apărare, exerciţii de tip anti-tero, avem colegii de la Jandarmeria Sinaia cu tiroliana, avem exerciţii canine.

Copiii au putut să admire îndeaproape și chiar să mânuiască armele jandarmilor. Au văzut și cât de ascultători sunt câinii și caii lor. Iar cei care au vrut puțin mai multă adrenalină, s-au dat cu tiroliana. Excursia s-a terminat la ora 18:00. Cei 200 de copii nu au plecat acasă însă fără să mănânce în bucătăria de campanie.

Mihai Vornicu, Jandarmeria Bucureşti: În speranţa că la final va ieşi un eveniment cu succes şi astfel vom reuşi să le smulgem un zâmbet în colţul gurii, asta face ca pe noi să ne oblige ca la anul să repetăm acest eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tabără inedită pentru sute de copii din două centre de plasament. Au fost jandarmi pentru o zi şi au furat secretele meseriei