Antena Meniu Search
x

Video Lucrările la tunelul de cale ferată de la Bata sunt în grafic. Tunelul ar putea fi gata înainte de termen

Primul tunel feroviar care se construiește în ultimii 30 de ani în ţara noastră ar putea fi gata înainte de termen. Vorbim despre tunelul de cale ferată de la Bata, din judeţul Arad.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 14:56

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România, tunelul măsoară peste 600 de metri, este în curbă şi trece chiar prin munte.

Iulia Pop - reporter Observator: Este greu de estimat când se va putea circula pe noua cale ferată care face parte din coridorul IV Pan- European pentru că ne explicau constructorii, e formată din mai multe tronsoane care în acest moment se află în mai multe stadii diferite de finalizare. Cert e că în tunelul feroviar de la Bata înaintează conform graficului. Sunt finalizate la aceasta oră în proporţie de 60%. Se sapă în inima muntelui. 70 de muncitori lucrează 24 de ore din 24, 6 zile din 7.

Astfel, potrivit constructorului, lucrările ar putea fi gata la sfârşitul anului viitor şi tot atunci ar putea fi dat în folosinţă şi două poduri noi peste Mureş. 

Valoarea lucrărilor a crescut constant de la 50 de milioane de lei, cât era estimat la început, ajungând acum la mai bine de 70 de milioane de lei. 

Singurul tunel pe calea ferată, aflat în construcție în România în acest moment, primul construit în țară în ultimii 30 de ani și cel mai mare din vestul României, se construiește în zona comunei Bata din județul Arad. Autoritățile speră ca în câțiva ani, pe calea ferată din Coridorul IV Pan-European, trenurile să poată circula cu viteze de până la 160 de kilometri/ oră.

Coridorul IV Pan-European are aproximativ 850 de kilometri în România, din care jumătate sunt deja reabilitați, iar cealaltă jumătate, în cea mai mare parte, este în diverse stadii de reabilitare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Lucrările la tunelul de cale ferată de la Bata sunt în grafic. Tunelul ar putea fi gata înainte de termen