Antena Meniu Search
x

Maestrul Nae Lăzărescu a încetat din viaţă!

Nae Lăzărescu, actorul de comedie care ne făcea să râdem cu poftă la fiecare apariţie, a plecat în această dimineaţă la îngeri. S-a stins la 72 de ani din cauza unei afecţiuni la ficat.

Vezi și

Oricât de trişti suntem acum, nu trebuie să arătăm acest lucru. Lui nu i-ar plăcea să ne vadă plângând. A fost o fire veselă care vroia să-i facă şi pe ceilalţi să râdă. Alături de Vasile Muraru, forma unul dintre cele mai iubite cupluri comice ale României.

Nae Lăzărescu şi-a petrecut ultimele luni din viaţă între casă şi spital, dar înainte să moară a fost alături de cei dragi. S-a stins la 7 şi 10 în această dimineaţă. Soţia a fost lângă el în ultimele clipe.

Ne-am închipuit că este suferind după felul în care arăta. Dar el el era un om de-o discreţie şi de-o decenţă extraordinară.

Cei care totuşi aflaseră de suferinţa lui au sperat până-n ultimul moment că Nae se va ridica din pat şi va urca din nou pe scenă. Dar actorul care a făcut să râdă generaţii întregi, nu mai avea putere nici să zâmbească.

Alături de Vasile Muraru, Nae Lăzărescu forma unul dintre cele mai iubite cupluri de comedie. Revelioanele petrecute alături de ei vor rămâne veşnic în amintirea noastră.

Ne lasă mai săraci şi cu unda de tristeţe că din ce în ce mai puţini sunt aceia care fac umor de calitate şi ne aduc bucurie.

Dar Nae era vesel şi pus pe glume nu doar pe scenă.

Fără Nae ne va fi greu pentru că nu mai e cel care ne făcea când intra în teatru să zâmbim cu sau fără voia noastră.

Cu umor şi-a cucerit şi soţiile. A fost căsătorit de 6 ori deşi a recunoscut sincer că n-a fost niciodată un Făt-Frumos.

Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941. Tatăl a murit după război iar mama s-a chinuit să-i crească pe el şi pe sora lui.

În copilărie l-a avut profesor pe George Bacovia, iar vecin i-a fost Tudor Arghezi, din curtea căruia fura mereu cireşe.

Mai târziu, a mers la facultate, la ASE.

După ce a repetat de trei ori un singur an, şi-a dat seama că economia nu e pentru el şi a făcut teatrul.

Iar scena a rămas viaţa lui până în ultima clipă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Maestrul Nae Lăzărescu a încetat din viaţă!