Antena Meniu Search
x

Video Magazinele amendate de ANPC au revenit la vechile probleme. "Este inadmisibil"

Controalele trec, problemele rămân. O echipă Observator a intrat în mai multe magazine amendate de curând de Protecţia Consumatorului. Culmea, au găsit tot mizerie la rafturi, produse alterate, miros neplăcut şi multă indiferenţă. Cum se apropie sărbătorile, inspectorii promit că vor intensifica verificările în toată ţara.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 28.11.2021, 14:09

Inspector ANPC: "Aşa arată raftul unde sunt ţinute produsele lactate. Este efectiv plin de mizerie. Nici măcar pe jos nu a mai fost dat de mult timp cu mopul". 

Imaginile au fost filmate într-un supermarket din sectorul 4 al Capitalei. Cu toate că în urmă cu o lună inspectorii ANPC au amendat comerciantul cu 120 de mii de lei, problemele sunt tot acolo. 

Mihai Culeafă, preşedinte ANPC: Mizerie de nedescris, marfă expirată, mucegai. Prezenţa în vitrine a unor insecte moarte, praf, rugină, lichid acumulat în exces. 

La alt magazin controlat, amenzile de peste 100 de mii de lei date la începutul lunii noiembrie nu au speriat pe nimeni. În zona raioanelor de fructe şi legume găsim produse mucegăite. Iar la congelate, mizerie, pur şi simplu. În ultimele două luni, magazinele alimentare au primit sancţiuni de peste un miliard de lei.

Pe acelaşi subiect

Au uitat de controale şi s-au întors la probleme

Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons: În momentul în care vom avea publicitatea controalelor şi noi, în calitate de consumatori vom şti cine a fost controlat, sancţionat. Şi să sancţionăm şi noi prin a nu mai cumpşra produse sau servicii de la un astfel de magazin care încalcă legea.

Client: Mi s-a intâmplat să vad şi un gândacel. Dar le-am spus şi imediat au luat măsuri. 

Dacă iau produse ambalate, am încredere ca n-a umblat nimeni în ele. Dar astea neambalate, parcă nu mă încumet să iau tot timpul. 

Cum se apropie sărbătorile de iarnă, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului promite că va face verificări la comercianţi din toată ţara. 

Mihai Culeafă, preşedinte ANPC: Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri. 

Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons: E o problemă majoră pe partea de igienă.

De o săptămână, ANPC are un nou preşedinte, după ce Claudiu Dolot a fost demis de Florin Cîţu. Sunt voci care spun că ar fi deranjat prin amenzile date marilor retaileri, în perioada campaniei de Black Friday. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Magazinele amendate de ANPC au revenit la vechile probleme. "Este inadmisibil"