Antena Meniu Search
x

Video Mai multe morminte şi aşezări din Evul Mediu au blocat lucrările tronsonului din autostrada Sebeş - Turda

Ultimul tronson din autostrada Sebeş - Turda, care trebuia inaugurat în această vară, riscă să rămână în continuare un şantier. Mai multe morminte şi aşezări din Evul Mediu, au fost descoperite în timpul lucrărilor. Pe acest tronson se lucrează de mai bine de 7 ani, iar ministrul Transporturilor a promis că va fi inaugurat în acest an.

De Alex Prunean la 09.07.2021, 16:51
Vezi și

Așteptat de ani de zile, ultimul tronson din autostrada Sebeș - Turda care trebuia să fie inaugurat în această vară, riscă să rămână în continuare un şantier, din cauza unor morminte din Evul Mediu descoperite zilele trecute. Vorbim despre 15 morminte și trei așezări străvechi din Evul Mediu timpuriu descoperite la Sâncrai, pe șantierul A 10 Sebeș -Turda.

Lucrările tronsonului au fost sistate imediat după dscoperirea mormintelor

Noile descoperiri arheologice fac acum obiectul unei cercetări realizate de specialiști din cadrul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar specialistii spun ca pe masura ce săpaturile continuă e posibil ca numărul mortilor descoperiţi să fie tot mai mare. În urma analizelor se va stabili dacă va trebui descărcat arheologic tot terenul său va fi doar conservat, astfel încât lucrările să poată continua. Pe acest tronson de doar 29 km se lucrează de mai bine de 5 ani, fiind in unele locuri afectat chiar de alunecări de teren. Cătălin Drulă, ministrul transporturilor a promis insă că va fi deschis in acest an.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mai multe morminte şi aşezări din Evul Mediu au blocat lucrările tronsonului din autostrada Sebeş - Turda

Breaking News

Luptele politice interne din Austria țin România la ușa Schengen. Cancelarul Nehammer nu dă înapoi;...

Luptele politice interne din Austria țin România la ușa Schengen. Cancelarul Nehammer nu dă înapoi; românii cer boicotarea produselor și companiilor austriece