Antena Meniu Search
x

Video Mai mulţi "călugări falşi" au păcălit o bătrână de 71 de ani să le doneze 132.000 de euro pentru o casă de copii nevoiaşi

O femeie în vârstă de 77 de ani din Bucureşti este victima unei înşelăciuni de 132 de mii de euro. Pensionara a fost contactată telefonic de mai mulţi tineri, deţinuţi într-un penitenciar din judeţul Iaşi, care au convins-o să doneze suma după ce s-au dat drept călugări.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.02.2021, 15:14

Vezi și
  • A fost recuperată suma de 14.ooo de euro
  • Au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce mai mulţi bărbaţi ar fi indus în eroare şi determinat o femeie în vârstă de 77 de ani să le remită suma totală de 132.000 de euro.

Bărbaţii s-au dat drept călugări care strâng donaţii pentru o casă de copii nevoiaşi

Mai mulţi tineri care ar avea preocupări de natură infracţională au contactat telefonic, în repetate rânduri, o femeie de 77 de ani, pe care au determinat-o să le remită suma de 132.000 de euro, sub pretextul că ar fi călugări ai unei mânăstiri din judeţul Suceava şi strâng donaţii pentru construirea unei case pentru copii nevoiaşi şi a unui azil pentru persoane vârstnice.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat că bănuiţii, încarceraţi într-un penitenciar din judeţul Iaşi, în perioada 1 ianuarie – 2 februarie au determinat victima să le vireze în diferite conturi bancare şi în repetate rânduri suma totală de bani menţionată, însă anumite sume de bani au fost înmânate şi unui tânăr necunoscut care s-a prezentat la uşa apartamentului persoanei vătămate.

Au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Suceava şi Brăila, în urma cărora au fost depistaţi trei tineri, bănuiţi că au intermediat plasarea sumelor de bani, aceştia fiind conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

Totodată, a fost recuperată suma de 14.ooo de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mai mulţi "călugări falşi" au păcălit o bătrână de 71 de ani să le doneze 132.000 de euro pentru o casă de copii nevoiaşi