Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mamele pot primi ajutor de 2.000 de lei pentru nou-născuți de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Veşti bune pentru mamele care provin din medii defavorizate! Acestea vor primi din partea Ministerului Muncii un sprijin financiar. 

de Angela Bertea

la 08.08.2024 , 07:57

Ajutorul social este în valoare de 2.000 de lei și se acorda o singura dată mamelor din categorii vulnerabile şi care au născut după data de 12 aprilie 2024.

Ce condiții trebuie să îndeplinească mamele

Acestea vor primi practic, tichete sociale care vor putea fi folosite pentru cumpărarea de produse necesare îngrijirii nou-născutului. Cum ar fi: scutece, îmbrăcăminte pentru bebeluș, sau articole sanitare şi medicale pentru cuplul mamă–nou-născut.

Vezi și

Tichetele vor fi distribuite de autorităţile locale și vor putea fi ridicate în termen de 90 de zile. Acest program se desfăşoară timp de patru ani, iar tichetul se acordă o singură dată pentru fiecare nou-născut, și aici vorbim despre gemeni, tripleți.

Mamele care pot primi acest sprijin social sunt cele care beneficiază de venitul minim de incluziune; au dizabilități; se află temporar în situații critice, nu dețin acte de identitate; sunt minore; sunt cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zone de conflict.

În cazul în care în primele 3 luni de viață ale nou-născutului, timp în care poate fi acordat sprijinul, mama nu poate fi temporar sau permanent alături de el, tichetul social se acordă reprezentantului legal al copilului. 

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » Mamele pot primi ajutor de 2.000 de lei pentru nou-născuți de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească