Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL!!! Mancarea a ajuns un lux pentru multi romani! 500.000 de oameni traiesc din salariul de 750 de lei pe luna

Cei mai multi romani traiesc la limita. Si nu e de mirare, daca ne gandim ca salariul mediu este de 750 de lei. Iar din acesti bani, oamenii trebuie sa manance, sa-si plateasca cheltuielile de bloc si cam atat.

de Redactia Observator

la 05.04.2013 , 20:20

Mancarea a ajuns un lux pentru multi romani. Aproape 500.000 de oameni traiesc din salariul mediu, adica din 750 de lei pe luna, iar cea mai mare parte din bani se duce pe mancare. La un calcul simplu, un roman cheltuie 300 de lei lunar pe mancare. Asadar bugetul saptamanal depaseste cu putin 70 de lei.

Vezi și

O alta suma importanta din venitul lunar, mai exact 15 la suta, se duce pe intretinere. Romanii nu prea mai au bani nici sa iasa pe undeva in weekenduri. Iar investitiile in educatie sunt aproape nule. “Nu ne mai permitem sa mergemin vacanta, concedii, film si teatru numai la televizor stam”, spun cei mai multi.

“Isi umplu viata cu acele lucruri care nu costa bani, asta inseamna sa petreci timp cu altii, sa gasesti acele preocupari si interese comune care se desfasoara fara sa fie niste costuri financiare destul de deosebite”, explica psihologul Cristina Fulop.

Incepand din 1 iulie 2013, salariul de baza minim brut pe tara va creste cu 50 de lei, mai exact va fi de 800 de lei pe luna.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » SPECIAL!!! Mancarea a ajuns un lux pentru multi romani! 500.000 de oameni traiesc din salariul de 750 de lei pe luna