Antena Meniu Search
x

Mandatul de arestare pentru maiorul SRI acuzat de trafic de droguri a fost prelungit

Judecătorii Tribunalului Arad au decis, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele maiorului SRI Ciprian Sabin Mareş, acuzat de trafic de droguri alături de interlopul Eduard Pălincaş, pentru care, de asemenea, a fost prelungită durata măsurii arestării preventive.

Judecătorii Tribunalului Arad au decis, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele maiorului SRI Ciprian Sabin Mareş, acuzat de trafic de droguri alături de interlopul Eduard Pălincaş, pentru care, de asemenea, a fost prelungită durata măsurii arestării preventive.

Procurorii DIICOT Arad ceruseră Tribunalului Arad prelungirea mandatelor de arestare în dosarul de trafic de droguri în care principalii suspecţi sunt maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş - şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad - şi interlopul Eduard Pălincaş.

“Prin încheierea penală din data de 11 septembrie 2017, judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Arad şi, în consecinţă, a dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive a celor doi inculpaţi, ambii arestaţi preventiv în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 17.09.2017 şi până la data de 16.10.2017, inclusiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalui Arad, Diana Dărăban.

De asemenea, instanţa a respins cererea formulată de unul dintre inculpaţi, privind înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului preventiv la domiciliu.

Soluţia instanţei arădene nu este definitivă, iar împotriva acesteia se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Maiorul SRI Ciprian Sabin Mareş şi complicele său Eduard Pălincaş au fost arestaţi preventiv în 18 august.

Potrivit DIICOT, în perioada 11 - 16 august, la date diferite, maiorul SRI a vândut în două rânduri droguri de risc (100 de grame de cannabis), respectiv de mare risc (6 grame de cocaină), cu sumele de 2.050 de lei, respectiv 600 de euro (din care a primit 300 de euro).

De asemenea, în 17 august, între orele 19.45-20.50, Mareş a vândut droguri de risc (100 de grame de cannabis), cu suma de 400 euro şi 200 lei, respectiv a deţinut droguri de risc (250 de grame de cannabis), fără drept şi în scop de comercializare, în imobilul său situat în municipiul Arad, el fiind prins în urma unui flagrant.

Pălincaş este acuzat de procurorii DIICOT că în 18 august, a vândut droguri de risc (300 de grame de cannabis), cu suma de 6.000 de lei, respectiv a deţinut droguri de risc (100 de grame de cannabis), fără drept şi în scop de comercializare, în autoturismul său, fiind prins în flagrant de către anchetatori.

Cei doi fuseseră reţinuţi în urma a patru percheziţii, una având loc la sediul SRI Arad, în biroul maiorului Ciprian Sorin Mareş, iar alta acasă la acesta.

Maiorul SRI arestat era chiar şeful Departamentului Antidrog din Serviciul Judeţean de Informaţii Arad.

Eduard Pălincaş (41 de ani) era vizat de mai multă vreme de către anchetatori, fiind considerat un ”dealer” de droguri în regiune.

Pălincaş are antecedente penale, iar în 2001 a fost reţinut într-un caz similar. La vremea respectivă, ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara au prins în flagrant trei bărbaţi, între care Pălincaş, care încercau să vândă aproximativ un kilogram de marijuana.

În 2002, Pălincaş a fost condamnat de Tribunalul Arad la opt ani de închisoare.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mandatul de arestare pentru maiorul SRI acuzat de trafic de droguri a fost prelungit