Antena Meniu Search
x

Maramureșul este pregătit pentru sărbătorile de iarnă

Nici bine nu s-a terminat perioada concediilor din sezonul de vară că pensiunile maramureşene se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă. O mare parte din căsuţele tradiţionale sunt deja rezervate. Turiştii caută liniştea, aroma bucatelor, dar şi de tradiţiile zonei, acompaniate de peisajele unice pe care le oferă Munţii Maramureşului.

de Redactia Observator

la 11.09.2020, 12:24

Vezi și
  • Maramureșul, o destinație ideală în vreme de pandemie
  • Tradițiile locale, un magnet pentru turiști

Chiar dacă vacanţa de vară abia s-a încheiat, turiştii au mai găsit un pic de timp liber pentru a explora tainele maramureşene.

Cei care ajung în nordul țării, o fac abia după ce au auzit despre această zonă de la cunoscuți. Prima vizită îi face să revină și a doua oară.

Iar cei care aleg să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în Maramureş, sunt aşteptaţi cum se cuvine.

Adina Costinar, administrator pensiune: Îi aşteptăm, în primul rând, cu un platou tradiţional cu preparate de carne, făcute în casă şi nelipsita horincă.

La poalele Munţilor Gutâi, o mare parte dintre pensiuni s-au ocupat deja, iar primele rezervări au fost făcute din prima luna a acestui an. Turiştii vor petrece în stil tradițional, iar după o vizită la principalele obiective turistice din nordul țării, aceştia se pot relaxa pe pârtie.

Oana Poenar, administrator complex schi: Avem un spaţiu foarte mare unde putem să desfăşurăm diferite activităţi pentru turişti, totodată dacă cumva nu va fi zăpadă ca şi în fiecare an vom produce noi dacă temperaturile ne vor permite.

În funcție de serviciile alese, turiştii plătesc pentru o noapte în pensiunile din Maramureş, în perioada sărbătorilor de iarnă, între 200 și 350 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Maramureșul este pregătit pentru sărbătorile de iarnă