Antena Meniu Search
x

Marfă de import, vândută sub etichetă românească la Constanța

În goana după profit, comercianţii din pieţele constănţene încearcă să îi păcălească pe clienţi. Sub etichete pe care scriu că marfa este de provenienţă românească, din culturile proprii, de cele mai multe ori stau produse importate din Olanda, Grecia sau Spania. S-au convins de asta şi inspectorii OPC care nu au reuşit să intre în posesia niciunui document care să ateste că produsele expuse sunt româneşti.

de Redactia Observator

la 07.05.2020, 18:31

Vezi și
  • Inspectorii OPC au făcut controale în Constanța
  • Legume din import, vândute ca fiind românești

Inspectorii de la protecţia consumatorului au verificat una dintre cele mai mari pieţe din Constanţa. Cei mai mulţi dintre comercianţi au "omis" să precizeze că legumele şi fructele comercializate sunt aduse din Europa. Alţii nu aveau nici măcar registrele unice de control asupra lor.

Horia Constantinescu, comisar sef CJPC Constanta - Vă pot spune că reevaluăm ce am controlat, despre care dumneavoastră ştiţi ca am mai comunicat, şi anume, printre alte situatii se verifica şi proveninenta legumelor si fructelor, mai ales pentru că pare ca producatorul român a cunoscut un entuziasm în ultima perioadă seamna foarte tare multe dintre produse cu cele din tranzacţiile intracomunitare, provenite din spatiul european dar nu din Romania.

Toţi comercianţii prinşi pe picior greşit au fost sancţionaţi pentru nerespectarea legislaţiei privind comerţul în pieţele agro-alimentare.

Inspectorii OPC au verificat şi modul în care sunt respectate măsurile impuse prin ordonanţele militare, purtarea măştilor, mănuşilor, vizierelor, dar şi igienizarea şi dezinfecţia pieţelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Marfă de import, vândută sub etichetă românească la Constanța