Margareta Paslaru, Marina Voica, Gheorghe Hagi si Radu Beligan, decorati de Casa Regala

Publicat: 12.05.2013, 19:27.
Actualizat: 12.05.2013, 19:31

Aristocratii artistilor romani au fost medaliati de Casa Regala. Voci de aur precum Margareta Paslaru si Marina Voica, inegalabilul Radu Beligan si cel mai important fotbalist pe care l-a dat Romania, Gheorghe Hagi, au fost cei alesi.

Cu o reverenta, Margareta Paslaru a salutat medalia primita de la Principesa Margareta. A plans de emotie. Aceeasi emotie cu care muzica ei intra de mai bine de 55 de ani in casele romanilor.
Cu gratie si-a onorat distinctia si Marina Voica: "Uite, ce frumusete de ordin. Daca eram cenusareasa inainte, acum ma simt ca o printesa".

Un rege a decorat alt rege. Regele scenei romanesti, maestrul Radu beligan, a primit medalia cu onoare si modestie.

De o viata, maestrul Radu Beligan a respirat arta. Si a facut totul din iubire. Iubire pe care publicul i-a intors-o. Nu a ramas fara cuvinte, chiar daca vocea i-a fost gatuita de emotie dupa ce a fost onorat cu cea mai inalta distinctie oferita de casa regala: "La varsta mea, e greu sa suporti un asemenea omagiu. M-am nascut odata cu Romania Mare, nu ne-am parasit niciodata tara. Imi iubesc tara si tot ce-am facut, am facut pentru ea".

O medalie a primit si sportul, o alta arta. Alteta sa i-a oferit-o celui caruia i se spune regele fotbalului romanesc: Gheorghe Hagi.
25 de persoane au primit medaliile Regelui, la Castelul Peles, acolo unde, de Zilele Regalitatii, a revenit traditia premierilor. Ultima data s-a intamplat in 1947.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.