Antena Meniu Search
x

Marian Godină explică imaginea în care polițistul a verificat cu bocancul dacă Raisa este în viaţă: "Este pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"

Poliţistul Marian Godină a analizat pe blogul personal cazul polițistului care a lovit cu mașina două fetițe pe o trecere de pietoni din Capitală, iar una dintre ele și-a pierdut viața în urma incidentului.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 18:31

Marian Godină explică imaginea în care polițistul a verificat cu bocancul dacă Raisa este în viaţă: "Este pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"
- Facebook/Marian Godină

Unul dintre aspectele pe care le analizează Marian Godină este cel legat de fotografia care a scandalizat opinia publică, în care polițistul pare să verifice cu piciorul dacă fetița mai este sau nu în viață.

"Verificatul victimei cu piciorul, pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul, e explicabilă foarte simplu prin aceea că dispecerul i-a indicat să așeze victima pe partea stângă, acesta fiind aplecat asupra ei, a întors-o, fetița ajungând cu pantoful polițistului sub ea. Când s-a ridicat, a fost fotografiat, iar publicului i-a fost livrată o poză revoltătoare pentru cei care au văzut într-o poză tot ce s-a întâmplat, fără să mai filtreze cu propriile gândiri", scrie Marian Godină pe blog.

În ceea ce privește momentul impactului, poliţistul-blogger este de acord că agentul circula cu viteză, însă menționează că "fetele au traversat în fugă, iar marcajul trecerii de pietoni nu era vizibil", subliniind că nu încearcă să-i ia apărarea celui aflat la volan.

"Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții. Nu pot spune ce viteză avea mașina de poliție, doar o expertiză va stabili asta, dar e clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală. E la fel de clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului. În aceleași imagini se vede că șoferul nu a schițat niciun gest, lucru ce poate însemna că nici nu le-a văzut pe cele două fete. În apelul la 112 zice că a lovit un singur copil, deci clar nu a văzut ce a făcut. Motivele pentru care nu le-a văzut le putem doar bănui. (...) Tot acolo se mai vede un lucru despre care nu prea zice nimeni nimic, de teama ca nu cumva să se interpreteze că încearcă să ia apărarea polițistului și să-și atragă linșajul public. Cele două fetițe au alergat pe trecerea de pietoni. Nu e o bănuială, nu e o presupunere, nu e declarația vreunui martor, e o certitudine. Se vede pe filmare momentul în care încep să alerge, anticipând probabil că vor avea timp să treacă. Un alt aspect este starea trecerii de pietoni al cărei marcaj nu e vizibil. Administratorul drumului va fi sigur parte în proces", explică Marian Godină.

Pe acelaşi subiect

El spune că muşamalizarea despre care se vorbeşte în spaţiul public nu poate să existe şi încheie oferind sfaturi pentru pietoni, şoferi şi părinţi.

Sfaturile lui Marian Godină

  • conduceți preventiv, fiți atenți la drum, nu la altceva
  • învățați copiii cum să traverseze strada corect
  • nu excludeți niciodată că așa ceva nu vi s-ar putea întâmpla niciodată, dar faceți tot ce puteți ca să nu vi se întâmple
  • nu mai credeți tot ce auziți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Marian Godină explică imaginea în care polițistul a verificat cu bocancul dacă Raisa este în viaţă: "Este pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul"