Antena Meniu Search
x

Blocuri noi, probleme noi: Ansamblurile rezidenţiale sunt un PERICOL atât pentru proprietari, cât şi pentru vecini

În România apar mii de construcţii noi în fiecare an, ca ciupercile după ploaie. Cererea mare i-a determinat pe dezvoltatori să construiască din ce în ce mai mult. În unele cazuri nu şi bine.

Vezi și

În România apar mii de construcţii noi în fiecare an, ca ciupercile după ploaie. Cererea mare i-a determinat pe dezvoltatori să construiască din ce în ce mai mult. În unele cazuri nu şi bine.

Blocurile noi aduc şi probleme noi. În unele zone ale Capitalei locuitorii se plâng că terenurile au început să se surpe, din cauza şantierelor de lângă locuinţele lor.

Nici cei care stau în aceste imobile nu sunt mai în siguranţă. Structurile subţiri şi calitatea materialelor lasă, de multe ori, de dorit. 

Acest bucureştean are, lângă casa lui, un adevărat şantier, care se află în lucru de câţiva ani.

Din cauza distanţei foarte mici şi terenul din curtea sa a avut de suferit.

Probleme nu au doar cei care stau în vecinătatea imobilelor noi, ci şi cei care locuiesc în ele.

Dacă în unele cazuri autorităţile ori închid ochii la nereguli, ori nu au suficient personal care să verifice lucrările de pe teren, în cazul dezvoltatorilor care au în desfăşurare proiecte mari, controalele sunt mai vigilente.

Practic, inspectorii de stat în construcţii au obligaţia de a merge pe teren pentru a verifica dacă viitorul imobil este sau nu sigur pentru locuit.

Cei care nu respectă regulile impuse prin legislaţie şi au ridicat deja construcţia ori sunt amendaţi ori sunt obligaţi să o demoleze.

Pentru a evita orice neplăcere la achiziţia unei locuinţe, specialiştii vă recomandă să cereţi dezvoltatorului, mai întâi de toate, autorizaţia de construcţie pentru respectivul imobil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Blocuri noi, probleme noi: Ansamblurile rezidenţiale sunt un PERICOL atât pentru proprietari, cât şi pentru vecini