Antena Meniu Search
x

Marș anti-corupție, organizat în Capitală. Peste 5.000 de oameni au participat

Mii de oameni au participat duminică la o manifestație anti-corupție, în București. Protestatarii au organizat un marș pe traseul Piața Victoriei, Parlament, Ministerul Justiției, sediul DNA.

Mii de oameni au participat duminică la o manifestație anti-corupție, în București. Protestatarii au organizat un marș pe traseul Piața Victoriei, Parlament, Ministerul Justiției, sediul DNA.

UPDATE 21.35: Manifestanţii care au plecat în marş din Piaţa Victoriei în urmă cu aproape două ore au ajuns în faţa Parlamentului, pe traseu alăturându-li-se şi alte persoane, astfel că numărul lor a crescut la 5.000.

Protestatarii au ajuns în faţa Parlamentului strigând "Parlament de hoţi, la puşcărie toţi!", "DNA nu ceda", "Noaptea hoţi, ziua mafioţi"

UPDATE 19.35: Peste o mie de persoane au început marşul de protest de la Piaţa Victoriei spre Parlament.

UPDATE 19.27: Manifestanţii din Piaţa Victoriei, al căror număr a ajuns la câteva sute la ora treansmiterii acestei ştiri, amână plecarea în marş spre Parlament, deoarece sunt prea puţini.

Câteva zeci de persoane s-au adunat, la ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei, manifestanţii urmând să plece peste o oră în marş spre Parlament.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul "Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”.

Până la această oră, în Piaţa Victoriei s-au strâns câteva zeci de persoane. Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Se împart insigne cu mesajul ”Rezist”.

Manifestanţii strigă ”Corupţia ucide", "Uniţi salvăm toată România" şi "Sorineeeel, te vedeeeem".

Potrivit anunţului de pe Facebook, după ora 19.00, manifestanţii vor pleca în marş spre Parlament.

"Reacţionăm la noile semnale de limitare şi subordonare a unor instituţii. Politizarea şi numirea în funcţie după criterii şi interese politice este primul motiv care ne-a scos în stradă. Dacă DNA nu ar fi cercetat maniera în care OUG 13 a fost adoptată, nu am fi aflat astăzi că Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul oferise în primă fază un aviz negativ proiectului de modificare a Codurilor penale, motiv pentru care şedinţa a fost amânată până la ora 21,00, pentru a fi redactat un nou aviz, de această dată pozitiv.", se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

sursa:news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Marș anti-corupție, organizat în Capitală. Peste 5.000 de oameni au participat