Antena Meniu Search
x

Mărturia unui român blocat la granița dintre Austria şi Ungaria: „Vrem să ajungem acasă”

Tensiune uriaşă, noaptea trecută, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Mii de români, într-un convoi de peste 800 de maşini, au stat prinşi între două ţări, o noapte şi o zi.

de Redactia Observator

la 18.03.2020, 14:19

Vezi și
  • Oamenii veneau spre casă.
  • Autorităţile maghiare au închis ţara.

Tensiune uriaşă, noaptea trecută, la frontiera dintre Austria şi Ungaria. Mii de români, într-un convoi de peste 800 de maşini, au stat prinşi între două ţări, o noapte şi o zi.

Oamenii veneau spre casă, dar între timp autorităţile maghiare au închis ţara şi nu au mai permis nici tranzitul diasporei. Pentru ei, azi-noapte, autorităţile române au luat măsuri şi au făcut posibil un coridor de tranzit.

Începând cu ora 2 dimineaţa, oamenii au intrat în ţară, unde au respectat protocolul. La intrarea în ţară, în vamă au fost însă suplimentate fortele de ordine si au fost chemati medici si din alte judete pentru triajul epidemiologic al pasagerilor.

Cei întorşi din zonele roșii vor sta în carantină, iar cei care vin din zona galbenă vor fi izolați la domiciliu. Ţara s-a închis din nou la ora 5 dimineaţa. Acum se caută şi alte soluţii prin care şi alţi românii aflaţi în diferite colţuri ale lumii să se întoarcă acasă, după cum a anunţat, tot aseară, ministrul de Interne.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mărturia unui român blocat la granița dintre Austria şi Ungaria: „Vrem să ajungem acasă”