Antena Meniu Search
x

Mărturii CUTREMURĂTOARE ale victimelor incendiului de la azilul de bătrâni! "Am zis: aoleu, mai am două, trei minute şi MOR" (VIDEO)

Reporterii Observator au stat de vorbă cu bătrânii aflaţi în incinta azilului la momentul izbucnirii incendiului.

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un azil pentru bătrâni din Capitală. O persoană a murit arsă în flăcările nimicitoare, iar alte 20, inclusiv un pompier, au fost rănite. Șapte dintre ei au fost transportați la Spitalul Pantelimon, 5 la Spitalul de Urgențe Floreasca, 3 la Bagdasar, alți 2 la Spitalul Sf. Ioan, un pacient la Spitalul Județean Ilfov și o pacientă la Spitalul Universitar, o femeie cu vârsta de aproximativ 80 de ani, care e în stare bună.

Reporterii Observator au stat de vorbă cu bătrânii aflaţi în incinta azilului la momentul izbucnirii incendiului. Unul dintre ei este un bărbat de 62 de ani, fost mecanic conductor la metrou.

Viorel Darie. Nu are pe nimeni care să îl îngrijească, este bolnav de artrită, imobilizat la pat şi a ajuns pe patul de azil pentru că nu îşi mai poate duce singur bătrâneţile. Mărturiseşte, cutremurat, că s-a gândit la moarte în acele momente.

"Ce fac eu? Cum să ies? Eu nu pot să mă mişc deloc. Am zis: aoleu, mai am două, trei minute şi mor. Am avut noroc de data asta!"

Pe acelaşi subiect

Îşi aminteşte cum flăcările au cuprins încăperea, iar camera sa din azil începuse să se încingă. 

"Eu nu pot să mă mişc deloc. Mă gândeam, asta e, mor şi gata", repetă Viorel Darie, recunoscător că a fost scăpat din ghearele morţii. 

Tot pe patul de spital se află acum şi Teodora Ioniţă, o femeie în vârstă de 84 de ani, bolnavă de astm. Este prima care a fost transportată de urgenţă la spital. Povesteşte cum şi-a luat bastonul şi a încercat, pe cât de repede se putea mişca, să coboare treptele interioare. 

"Am plecat e scări încet, încet, cum puteam să merg. Afara m-a luat un bărbat de braţ şi m-a scos afară.", spune doamna Ioniţă. 

E recunoscătoare că a scăpat ca prin minune, neinhalând fum, în condiţiile în care dacă se întâmpla asta, din cauza afecţiunii de care suferă, i-ar fi putut fi fatal. 

"Eu nu am inhalat fum, de aia mi-e mai bine, că dacă inhalam, eu am si astm, eram leşinată.", mărturiseşte femeia. 

O anchetă este în curs pentru stabilirea cauzelor tragediei. Trei persoane din conducerea azilului de bătrâni sunt audiate de poliție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Mărturii CUTREMURĂTOARE ale victimelor incendiului de la azilul de bătrâni! "Am zis: aoleu, mai am două, trei minute şi MOR" (VIDEO)