Antena Meniu Search
x

Incendiu violent la un azil de bătrâni din București. O persoană a murit, alte 19 intoxicate cu fum! Ancheta scoate la iveală o serie de nereguli revoltătoare

Un puternic incendiu a devastat în această dimineață un azil de bătrâni din Capitală. O persoană a murit în flăcări, iar alte 20, inclusiv un pompier, rănite.

Un puternic incendiu a devastat în această dimineață un azil de bătrâni din Capitală. O persoană a murit în flăcări, iar alte 20, inclusiv un pompier, au fost rănite.

Update ora 12:40 Înainte de a fi dechis azilul pentru bătrâni, în clădirea arsă de flăcări a funcţionat o grădiniţă, desfiinţată cu un an în urmă, tocmai din cauză că ISU nu a mai prelungit autorizaţia de funcţionare, susţin surse apropiate anchetei.

Update ora 11.10: O anchetă este în curs pentru stabilirea cauzelor tragediei. Trei persoane din conducerea azilului de bătrâni sunt audiate de poliție.

Pe acelaşi subiect

Update ora 11.00: Azilul de bătrâni care a fost distrus de foc nu avea autorizație ISU pentru siguranța în caz de incendiu.

Clădirea a fost dată în folosință în 2002, ca locuință și nu avea nevoie de autorizație. În 2009 însă, a fost transformată în pensiune. Proprietarii au primit aviz de la ISU, dar nu ar fi făcut mai departe demersurile pentru a obține autorizație. Ulterior, clădirea a devenit azil de bătrâni, iar autorizația ISU era necesară, însă nici de această dată nu au fost făcute demersurile pentru obținerea ei, spun autoritățile.

Update ora 09.45: Pompierul rănit în incendiul de la azilul de bătrâni din Capitală e conștient și este monitorizat de medici, au transmis reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni, unde a fost internat. A fost lovit la cap în timpul intervenției pentru stingerea focului.

La Bagdasar Arseni au fost spitalizate și trei persoane din azilul incendiat. Potrivit doctorilor, citați de Agerpres, pacienții au inhalat fum, dar starea lor e acum bună.

Update ora 09.00: Pompierii încă depun eforturi pentru stingerea incendiului. Un focar continuă să fie activ în zona acoperișului. Echipele de intervenție spun însă că situația este sub control și că pericolul a fost eliminat.

Update ora 08.35: În incendiu a fost rănit și un pompier, care a fost transportat la spital. Cei 19 vârstnici care au fost salvați din azilul de bătrâni au fost spitalizați. Erau bolnavi neurologici, iar majoritatea erau imobilizați la pat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șapte dintre ei au fost transportați la Spitalul Pantelimon, 5 la Spitalul de Urgențe Floreasca, 3 la Bagdasar, alți 2 la Spitalul Sf. Ioan, un pacient la Spitalul Județean Ilfov și o pacientă la Spitalul Universitar, o femeie cu vârsta de aproximativ 80 de ani, care e în stare bună.

Plan roșu de intervenție pentru incendiul de la azilul de bătrâni

Pompierii au fost alertați în jurul orei 06.00 dimineața că un incendiu devastează azilul de bătrâni din sectorul 4 al Capitalei. 20 de persoane se aflau în clădirea de 4 etaje, care a fost complet distrusă. 19 dintre ele au fost evacuate și au avut nevoie de îngrijiri medicale de pe urma intoxicației cu fum.

O persoană aflată în azilul de bătrâni însă a murit în incendiu. A fost găsită carbonizată de pompieri, în interiorul clădirii.

Potrivit martorilor, focul s-a extins cu rapiditate și au devastat întreaga suprafață de 200 de metri pătrați a azilului și a cuprins apoi și două clădiri învecinate - una dintre ele fiind un depozit. Pompierii au intervenit cu 8 autospeciale, după activarea planului roșu de intervenție.

Nu a fost o intervenție ușoară, pentru că azilul se află pe o stradă îngustă, iar accesul mașinilor de intervenție a fost dificil.

De asemenea, la locul incendiului au venit ambulanțe SMURD, o autospecială transport victime multiple, echipaje de descarcerare, dar și un detașament special pentru misiuni de salvare.

Pompierii au folosit autopompele pentru a extrage apă din râul Dâmbovița și au reușit să controleze situația după zeci de minute de luptă cu flăcările. Cu toate acestea, operațiunea de stingere a incediului continuă, pentru că încă mai sunt focare, transmit echipele de intervenție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu violent la un azil de bătrâni din București. O persoană a murit, alte 19 intoxicate cu fum! Ancheta scoate la iveală o serie de nereguli revoltătoare