Antena Meniu Search
x

Măştile româneşti au ajuns în mâinile personajelor din celebrul serial Lucifer (Video)

Măştile româneşti au ajuns la Hollywood. Un set de patru măşti populare, menite să alunge dracii, au ajuns în mâinile personajelor principale din celebrul serial american Lucifer.

de Redactia Observator

la 10.05.2019, 18:03

Vezi și

Măştile româneşti au ajuns la Hollywood. Un set de patru măşti populare, menite să alunge dracii, au ajuns în mâinile personajelor principale din celebrul serial american Lucifer. Aşa cum îi spune şi numele, serialul are ca personaj principal pe nimeni altul decât pe celebrul îngerul căzut în dizgraţie. Cum măştile realizate de un gălăţean i-au impresionat pe actori, aceştia nu s-a putut abţine şi au făcut un filmulet de mulţumire.

Serialul american care povesteşte viaţa prinţului Infernului printre muritori a ajuns până în comuna gălăţeană Şiviţa. Acolo, cunoscutul meşter popular Paul Buţa - creatorul a mii de măşti de demoni, menite să alunge Diavolul - a decis să le lanseze o provocare actorilor de peste Ocean.

Cu puţin ajutor de la o tânără din Bucureşti măştile au ajuns direct pe platourile de filmare de la Hollywood.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Răspunsul nu a întârziat. Măştile create din scoarţă de lemn, pâslă, blană, pânză de sac, lână, seminte sau fasole reprezintă personaje fantastice - din mitologia populară - a căror misiune era să alunge duhurile rele din gospodăriile satelor.

Personificând spiritele strămoşilor, animale fantastice, spirite ale vegetaţiei şi apei, măştile reprezintă un mod de viaţă ce se pierde în negura veacurilor. Paul Buţa este unul dintre puţinii meşteri populari care mai păstrează tradiţia măştilor groteşti folosite pentru alungarea spiritelor rele.

Artistul este recunoscut la nivel naţional, dar şi internaţional. Măştile sale ai ajuns celebre la expoziţiile din Franţa, Belgia, Italia sau Austria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Măştile româneşti au ajuns în mâinile personajelor din celebrul serial Lucifer (Video)