Antena Meniu Search
x

Medicamentele împotriva respingerii organelor transplantate oferă protecție împotriva maladiei Alzheimer

Un medicament, care inhibă sistemul imunitar pentru a preveni respingerea organelor transplantate unui pacient, poate preveni boala Alzheimer - potrivit cercetătorilor de la University of Texas Medical Branch care au publicat un studiu în 'Journal of Alzheimer's Disease'

Un medicament, care inhibă sistemul imunitar pentru a preveni respingerea organelor transplantate unui pacient, poate preveni boala Alzheimer - potrivit cercetătorilor de la University of Texas Medical Branch care au publicat un studiu în 'Journal of Alzheimer's Disease' .

Cercetătorii au făcut această descoperire în timp ce revizau mai multe date clinice și au observat că demența și maladia Alzheimer printre pacienții cu transplant de organe au rate mult mai scăzute decât nivelul întregii populații.

Calcineurina, o enzimă care reglementează comunicarea între celulele creierului și formarea memoriei, joacă un rol important în formarea agregatelor de proteine toxice care perturbă celulele creierului responsabile cu memoria la pacienții cu Alzheimer.

"Aceste date arată în mod clar că prevalența demenței și a Alzheimer-ului în grupul de pacienți cu transplant este semnificativ mai mică, de fapt aproape absentă, comparativ cu datele naționale din rândul populației", a declarat într-un comunicat Luca Cicalese, profesor la departamentul de chirurgie.

Medicamentele bazate pe enzima calcineurina, cum ar fi 'Tacrolimus' sau 'Ciclosporina' sunt luate de pacienții cu transplant de organe pentru a inhiba sistemul imunitar și a preveni respingerea noilor organe. Cercetătorii trebuie să găsească acum o modalitate de blocare a calcineurinei în beneficiul potențial al pacienților cu Alzheimer, fără a afecta sistemul imunitar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Medicamentele împotriva respingerii organelor transplantate oferă protecție împotriva maladiei Alzheimer