Antena Meniu Search
x

Cadre medicale din România, despărțite de copii pentru a nu îi îmbolnăvi pe perioada epidemiei de coronavirus (Video)

Foarte mulţi români blamează cadrele medicale care aleg să-şi dea demisia sau să intre în concediu! Din afară, poate părea o dezertare. E bine, însă, să nu dăm verdicte până nu ajungem să înţelegem cum stau lucrurile.

De Redactia Observator la 03.04.2020, 00:12
Vezi și
  • Cadre medicale din România, despărțite de copii pentru a nu îi îmbolnăvi pe perioada epidemiei de coronavirus
  • Medicii își văd cel mult prin geam copiii

Foarte mulţi români blamează cadrele medicale care aleg să-şi dea demisia sau să intre în concediu! Din afară, poate părea o dezertare. E bine, însă, să nu dăm verdicte până nu ajungem să înţelegem cum stau lucrurile. Pentru că, în România, sunt oameni care nu şi-au mai îmbrăţişat copiii de când au intrat în linia întâi. I-au trimis la bunici şi îi mai sărută doar prin geam.

Cu fața și mâinile lipite de fereastră, fetiţele îşi sărută pe rând părinţii. De când a izbucnit pandemia, familia e despărţită de un geam. Copiii stau cu bunicii, iar părinţii îi vizitează zilnic după job. Ca să fie siguri că nu-i expun riscurilor, adulţii mai recurg la un gest extrem: se descalţă la poartă. 

Atât mama, cât și tatăl luptă împotriva coronavirusului din linia întâi. Femeia este asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, iar bărbatul - angajat al ISU Maramureș. Și totuși, sunt printre norocoși. Ei încă îşi pot vedea copiii.  

La 600 de kilometri distanță, o altă mamă, medic rezident la Spitalul Colțea din București, trăiește drama părinților despărțiți defintiv de copii în perioada situaţiei de urgenţă. De aproape o lună, copiii sunt la bunici. Femeia e tot timpul la datorie chiar şi de ziua fiului ei. I-a transmis un mesaj emoţionant pe internet.

Ioana Toader: Aşa au lăsat copiii mei jocul acum aproape trei săptămâni, când au plecat să se retragă la bunici...Astăzi, Ionatan face patru ani. La Mulți Ani, iubit mic! Acum ies din gardă și merg către un alt spital, unde am fost trimisă pe perioada de urgență, în urma ultimei ordonanțe. Eu merg la spital pentru voi, stând departe de copiii și de soțul meu. Voi stați acasă pentru noi?

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cadre medicale din România, despărțite de copii pentru a nu îi îmbolnăvi pe perioada epidemiei de coronavirus (Video)