Antena Meniu Search
x

Cadre medicale din România, despărțite de copii pentru a nu îi îmbolnăvi pe perioada epidemiei de coronavirus (Video)

Foarte mulţi români blamează cadrele medicale care aleg să-şi dea demisia sau să intre în concediu! Din afară, poate părea o dezertare. E bine, însă, să nu dăm verdicte până nu ajungem să înţelegem cum stau lucrurile.

de Redactia Observator

la 03.04.2020, 00:12

Vezi și
  • Cadre medicale din România, despărțite de copii pentru a nu îi îmbolnăvi pe perioada epidemiei de coronavirus
  • Medicii își văd cel mult prin geam copiii

Foarte mulţi români blamează cadrele medicale care aleg să-şi dea demisia sau să intre în concediu! Din afară, poate părea o dezertare. E bine, însă, să nu dăm verdicte până nu ajungem să înţelegem cum stau lucrurile. Pentru că, în România, sunt oameni care nu şi-au mai îmbrăţişat copiii de când au intrat în linia întâi. I-au trimis la bunici şi îi mai sărută doar prin geam.

Cu fața și mâinile lipite de fereastră, fetiţele îşi sărută pe rând părinţii. De când a izbucnit pandemia, familia e despărţită de un geam. Copiii stau cu bunicii, iar părinţii îi vizitează zilnic după job. Ca să fie siguri că nu-i expun riscurilor, adulţii mai recurg la un gest extrem: se descalţă la poartă. 

Atât mama, cât și tatăl luptă împotriva coronavirusului din linia întâi. Femeia este asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare, iar bărbatul - angajat al ISU Maramureș. Și totuși, sunt printre norocoși. Ei încă îşi pot vedea copiii.  

La 600 de kilometri distanță, o altă mamă, medic rezident la Spitalul Colțea din București, trăiește drama părinților despărțiți defintiv de copii în perioada situaţiei de urgenţă. De aproape o lună, copiii sunt la bunici. Femeia e tot timpul la datorie chiar şi de ziua fiului ei. I-a transmis un mesaj emoţionant pe internet.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cadre medicale din România, despărțite de copii pentru a nu îi îmbolnăvi pe perioada epidemiei de coronavirus (Video)