Antena Meniu Search
x

Personalul medical din unităţile şcolare ar urma să fie suplimentat cu 360 de medici, 500 de asistenţi și 109 dentiști

Ministerul Sănătăţii a anunțat că va suplimenta personalul medical din unităţile şcolare, cu peste 360 de medici şcolari, peste 500 de asistenţi medicali, dar şi 109 medici dentişti. Această măsură urmează să fie îndeplinită până la sfârșitul anului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.09.2020, 17:52

Medici, asistenți și dentiști vor fi angajați
Sute de cadre medicale vor fi angajate pentru școli - hepta photo agency / Weng Xinyang via Hepta
  • Sute de medici vor fi angajați, pentru școli.
  • Măsura ar trebui îndeplinită până la sfârșitul anului

"Ministerul Sănătăţii are în vedere creşterea bugetului pentru reţeaua de asistenţă medicală şcolară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală şi stomatologică ce funcţionează în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat.", se arată într-un comunicat al ministerului.

În document se arată că până la sfarsitul anului, Ministerul Sănătăţii va identifica resursele financiare pentru suplimentarea unui număr de 264 posturi medici şcolari, 534 posturi asistenti medicali pentru cabinete scolare, 109 posturi medici dentisti, 145 posturi asistenti medicali pentru cabinete stomatologice. 

De aceste fonduri vor beneficia autorităţile locale pentru plata medicilor şi asistenţilor şcolari care vor ocupa noile posturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Personalul medical din unităţile şcolare ar urma să fie suplimentat cu 360 de medici, 500 de asistenţi și 109 dentiști