Antena Meniu Search
x

Medicii au început să elibereze factură la externarea din spital

A fost nevoie de un control al CNAS şi amenzi de un milion şi jumătate de euro, pentru ca o lege veche de opt ani să înceapă să fie respectată. Abia după ce mai marii Casei au recomandat pacienţilor să ceară "factura" la externarea din spital, medicii au început să o elibereze.

Vezi și

Totuşi, mulţi pacienţi încă nu ştiu că au acest drept. Aşa că decontul ţine tot de "bunăvoinţa" personalului medical.

Fie că ştiu că sunt filmaţi, fie că nu, medicii aplică o lege. Una care e în vigoare de.opt ani. Fiecare pacient primeşte, la externare, o "factură" detaliată cu sumele cheltuite pentru el.

A fost nevoie însă de un control al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru ca reprezentanţii spitalelor să îşi aducă aminte de ea.

La spitalul Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Capitală, deconturile se dau de când a fost introdus sistemul informatic. Totuşi mulţi pacienţi încă nu ştiu că au dreptul la această hârtie. Aşa că, dacă spitalul nu le-o dă, nu o cer.

Autorităţile spun că dacă toate spitalele ar elibera deconturile la externare, atunci şi frauda din sistem ar fi mai mică. Numai în anul 2012, bugetul CNAS a fost păgubit cu nouă milioane de euro, din cauza serviciilor decontate ilegal de spitale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Medicii au început să elibereze factură la externarea din spital